"Prva zmaga sezone, in to v Španiji in z majico državnega prvaka. Vsekakor prekrasno, ponosen sem na vse delo, ki sem ga opravil v zadnjih mesecih," je povedal zmagovalec Oier Lazkano. Foto: Twitter/@ClasicaJaen

Tretjo izvedbo dirke v Španiji, ki poteka tudi na makadamu, je torej po 158 kilometrih (Baeza–Ubeda) zaznamoval 24-letni Bask iz ekipe Movistar, ki je bil del bega, ki je glavnini ušel sto kilometrov pred ciljem. Z njim je najdlje vztrajal Nicolas Prodhomme, zadnjih 13 kilometrov pa je Lazkano dirkal sam, kar je v cilju označil kot čisto agonijo.

Neuspešno ga je lovila močna skupina štirih oziroma petih kolesarjev, v kateri je bil ob Tratniku tudi njegov klubski kolega pri Vismi Sepp Kuss.

V sprintu za drugo mesto je bil najmočnejši mladi Francoz Bastien Tronchon, Tratnik je bil tretji, Tim Wellens četrti in Nicolas Prodhomme peti. Vsi so v cilj prišli z zaostankom 28 sekund, Sepp Kuss pa je na šestem mestu zaostal 47 sekund.

Glavnina je zaostala minuto in 22 sekund. Velike načrte je imela ekipa Visma Lease a bike z Woutom van Aertom, a ga je na makadamskem odseku ustavila predrta guma.

Domen Novak (UAE Emirates) dirke ni končal.

Zaradi obilice dežja zadnji konec tedna so organizatorji precej skrajšali makadamske odseke, bilo jih je za slabih 18 kilometrov namesto 62,4 kilometra.

Results powered by FirstCycling.com