Miss Universe Slovenije 2009 Mirela Korać že nestrpno odšteva zadnje dneve, ki jo ločijo od svetovnega izbora na Bahamih. Tja bo poletela 1. avgusta, potem pa jo čaka skoraj mesec dni dejavnih priprav na veliki dogodek, ki bo 23. avgusta v prestižnem Atlantisu na Paradise Islandu. Foto: Delo Revije, d. d.
Miss Universe Slovenije 2009 Mirela Korać že nestrpno odšteva zadnje dneve, ki jo ločijo od svetovnega izbora na Bahamih. Tja bo poletela 1. avgusta, potem pa jo čaka skoraj mesec dni dejavnih priprav na veliki dogodek, ki bo 23. avgusta v prestižnem Atlantisu na Paradise Islandu. Foto: Delo Revije, d. d.
Mirela Korać
Nacionalni kostum, s katerim bo predstavila našo državo, je letos posebej za Mirelo pripravila priznana modna oblikovalka Slavka Pajk, ki je slovensko ljudsko izročilo uspešno nadgradila s sodobnostjo in obleko posula z ročno izdelanimi (kvačkanimi) nageljni, simbolom slovenskih domov, spoštovanja in ljubezni. Travnato zelena obleka je deloma sešita iz svile, ki je tudi sestavni del naše narodne noše za svečane priložnosti. Mirela je ob prvem pomerjanju povedala, da se v njej zelo dobro počuti, saj je oblikovana v skladu z njenim značajem; je tradicionalna, a hkrati samosvoja in igriva. Foto: Delo Revije, d. d.

Obleka je prečudovita in ima lepo zgodbo, tako da je Slavka zelo dobro zadela moj okus.

Mirela Korać o nacionalni obleki
Mirela Korać
Mirela pred odhodom nima prav veliko časa za počitek, saj ima poleg intenzivnih lekcij angleščine in ličenja dnevno na urniku tudi pomerjanje oblek, čevljev in nakita, sprejemanje nasvetov od predhodnic in dobrih želja znancev ter prijateljev. Foto: Delo Revije, d. d.
Letošnje nacionalno darilo je sestavljeno iz medu in različnih izdelkov iz medu, ki simbolizira zlato, izraža skrb za naravo in pripoveduje zgodbo o nadvse pomembni tradiciji v Sloveniji. Foto: Delo Revije, d. d.

Mirela Korać, aktualna slovenska mis universe, se že veseli 1. avgusta, ko bo odpotovala na svetovni izbor za "najlepšo v vesolju" na Bahame. Za njo so ure učenja angleščine in tečaj ličenja, omislila pa si je tudi novo pričesko. Na svetovni izbor v Nassau odhaja sama, bo pa ves čas v navezi s fantom in domačimi. V Mirelinem kovčku bo tudi nacionalna obleka, kreacija Slavke Pajk, s katero se bo predstavila vesolju.

Več o pripravah na odhod na Bahame si preberite v spodnjem pogovoru z Mirelo, v fotogaleriji pa si oglejte še nekaj njenih fotografij.


1. avgusta odpotujete na Bahame. Kaj ste pred osvojitvijo naslova vedeli o tej državi in kaj veste zdaj? Ste se pozanimali, v kakšno deželo greste?
Vedela sem, da je to samostojna država, sestavljena iz mnogo otokov, in da leži v prelepem Karibskem morju. Zdaj vem še marsikaj drugega, na primer, da je glavno mesto Nassau, saj tam pristanem. Marsikaj pa sem si tudi prebrala, saj me zelo zanima, kam bom odpotovala. Ena izmed zanimivosti, ki mi je ostala v glavi, je, da je sestavljena iz kar 700 otokov in čeri. Ste vedeli?

Ste bili že kdaj tako daleč od doma? Ste sicer popotnica, veliko potujete?
Zelo rada potujem, vendar do sedaj še nisem imela priložnosti, da bi veliko potovala. Tudi tako daleč od doma še nisem bila in zato se tega potovanja še toliko bolj veselim! Z letalom sem pa sem že letela, letenja se ne bojim.

Za vami so tudi lekcije angleškega jezika in ličenja. Ali že veste, s kakšnimi besedami se boste predstavili v predstavitvenem spotu? Kako ste sicer zadovoljni z znanjem tujih jezikov, vas je komunikacije v angleščini kaj strah?
Ja, približno že vem, kako se bom predstavila. Jeziki mi sicer kaj dosti ne ležijo, vendar se trudim sporazumevati z ljudmi. Ne bojim se komunikacije v angleškem jeziku, se bomo že razumeli, če pa bo kakšna težavica, so tam tudi prevajalci, ki nam bodo priskočili na pomoč.

Pred odhodom na svetovni izbor ste si omislili novo pričesko. Je bila to vaša pobuda ali ste se le prepustili delom profesionalcev?
Že pred slovenskim izborom sem si želela imeti dolge lase, tako da je bila to moja želja, z zmago pa se mi je izpolnila tudi ta. Pri tem mi je na pomoč priskočil priznan frizerski mojster Gašper Sedminek in moram reči, da sem s svojo novo frizuro več kot zadovoljna.

Kako ste zadovoljni z ekipo, ki skrbi za vas in vam pomaga pri pripravah? Ste se z nasveti obrnili tudi na kakšne prejšnje slovenske misice?
Tudi z ekipo sem zelo zadovoljna, saj mi veliko pomagajo z dragocenimi nasveti, pa tudi mojim željam vedno prisluhnejo. Zato hvala ekipi iz družbe Delo Revije, stilistki Slavki Pajk in seveda Nataši Pinoza. Za nasvete sem poklicala tudi Polono Baš, Tjašo Kokalj in Anamarijo Avbelj in vse so se z veseljem odzvale. Tudi sicer se dobro se razumemo. Seveda hvala tudi njim!

Bo na Bahame z vami potoval še kdo ali se odpravljate sami?
Na Bahame odhajam sama. Svetovni izbor si bosta ogledala tudi lastnik licence Miss Universe Slovenije Matej Raščan z zaročenko, tako da mi bo nekoliko lažje, saj se dobro razumemo in se bom lahko tako vsaj nekaj časa pogovarjala tudi v slovenščini. No, pa tudi sicer bom vseskozi v navezi s fantom in domačimi, sem in tja pa bom poskusila zapisati še kakšen utrinek iz dogajanja, ko bom le imela vsaj malo časa.

Slavka Pajk je izdelala vašo nacionalno obleko. Na njej so kvačkani nageljni. Kaj menite o tej obleki in na sploh o garderobi, ki jo boste vzeli s seboj?
Obleka je prečudovita in ima lepo zgodbo, tako da je Slavka zelo dobro zadela moj okus. Z garderobo, ki jo bom vzela s seboj, sem tudi zadovoljna. Dobila sem ogromno res lepih in modernih oblek Rašice, Lisca mi je podarila kopalke, perilo in pižame, za moj večerni videz pa sta poskrbeli predvsem Maja Štamol in Maja Ferme, ki sta mi posodili prečudovite obleke za različne priložnosti.

Ste si pred svetovnim izborom omislili kakšno posebno dieto ali tretmaje za postavo?
Dieto? Sem ena izmed tistih srečnic, ki je ne potrebujem. Sem pa veliko telovadila in si občasno privoščila savno. Mislim, da sem v odlični formi za Bahame!

Obleka je prečudovita in ima lepo zgodbo, tako da je Slavka zelo dobro zadela moj okus.

Mirela Korać o nacionalni obleki