Špelca naj bi se popolnoma poslovila od glasbe. Foto: RTV SLO
Špelca naj bi se popolnoma poslovila od glasbe. Foto: RTV SLO
Atomik Harmonik
Špelca odhaja, iščejo novo okrepitev. Foto: Menart
Špelca in Špela
Člani skupine ostajajo v prijateljskih odnosih. Foto: RTV SLO

Po Špelčinem nenadnem odhodu naj bi se na elektronski naslov skupine Atomik Harmonik že vsul plaz ponudb deklet, ki bi z veseljem prevzele vlogo druge pevke.

Špela, Jani in Frai Toni so sicer že iskali novo okrepitev, glede na številne ponudbe pa so se odločili dati možnost vsem dekletom, ki rade pojejo, se smejijo, poslušajo tako narodno-zabavno kot moderno glasbo, so stare med 20 in 25 let in si želijo nastopati s skupino Atomik Harmonik.

Kaj sta Špela in Špelca povedali v spletni klepetalnici?

Seveda pa je zelo zaželeno, da imajo že nekaj pevskih izkušenj. Kandidatka se mora predvsem zavedati, da jo čaka zelo težko delo, saj se bo morala med drugim v zelo kratkem času naučiti celotnega repertoarja.

Vsa dekleta, ki jih to zanima, naj pošljejo svojo sliko in biografijo, opis dosedanjih pevskih izkušenj in morebitne glasbene posnetke na elektronski naslov kontakt@atomikharmonik.com najpozneje do srede, 29. marca.

Vse kandidatke bodo dobile vprašalnik, na podlagi katerega jih bodo izbrali 15, ki bodo naknadno obveščene o podrobnostih avdicije. Ta bo v petek, 31. marca, rezultati bodo znani do ponedeljka, 3. aprila, nato pa vse člane čaka intenzivno uvajanje in privajanje.

"Špela je svojo odločitev drugim članom skupine sporočila v soboto dopoldne," je za MMC povedal Jani Pavec. Čeprav so bili nad tem presenečeni, Jani, Toni in Špela njeno določitev podpirajo in z njo ostajajo v prijateljskih odnosih. Kako dobro se člani razumejo, bo vidno že na dveh petkovih koncertih, na katerih bo skupina še vedno nastopala v popolni zasedbi.

Razlog v ljubezni
Za Špelin odhod naj bi bila "kriva" ljubezen. Zaljubila se je namreč v Primorca Sebastjana, s katerim želi preživeti čim več časa. Ker Atomik Harmonik večinoma nastopajo ob koncu tedna, je za Špelino ljubezen ostalo le malo časa.

Jani Pavec je za MMC spregovoril kljub nekaterim namigom, da naj bi založba Menart skupini odsvetovala kakršne koli izjave v zvezi z odhodom. Povedal je, da je založba Menart le distributer njihovih plošč in nikakor ne tisti, ki bi jim lahko narekoval, kdaj smejo dajati izjave.