Celine je morda še vedno najbolj znana po uspešnici My Heart Will Go On iz filma Titanik. Foto: AP
Celine je morda še vedno najbolj znana po uspešnici My Heart Will Go On iz filma Titanik. Foto: AP

51-letna kanadsko-francoska zvezdnica je oboževalce razveselila tudi s podatkom, da bo kmalu izdala nov album Courage (Pogum), za katerega je dejala, da ga je navdihnilo življenje po smrti njenega moža Reneja Angelila, ki je bil tudi njen menedžer. Zaradi raka na grlu je umrl leta 2016.

"Čas je, da znova začnem delati kilometre," je pevka dejala na tiskovni konferenci v Los Angelesu. Turneja z istoimenskim naslovom, torej Courage, se bo začela septembra v Quebecu v Kanadi. To bo njena prva koncertna turneja v Severni Ameriki po desetih letih, za druge celine datumov še ni napovedala. Album naj bi na prodajne police prišel novembra.

Želi delati tisto, kar ima najraje - peti. Foto: AP
Želi delati tisto, kar ima najraje - peti. Foto: AP

"Uspelo mi bo"

"Ko se je Rene poslavljal, me je ves čas spodbujal, naj znova čim prej začnem spet nastopati. Zdaj mu želim dokazati, da sem se pobrala, da bo z menoj in najini tremi otroki vse v redu. Uspelo mi bo," je dejala.

Celine Dion, ki se lahko pohvali s petimi grammyji, je bila nazadnje na turneji leta 2007. Imenovala se je Taking Chances in je bila ena najuspešnejših in tudi najdonosnejšoh koncertnih turnej tistega leta. Zadnji album v angleškem jeziku Loved Me Back to Life je izdala leta 2012, leta 2013 pa še album v francoskem jeziku Encore un Soir. Zadnji koncert v Las Vegasu bo imela junija letos.