Brian May gotovo sodi med živeče legende rock glasbe. Foto: Reuters / AP
Brian May gotovo sodi med živeče legende rock glasbe. Foto: Reuters / AP

May si je prejšnji mesec med vrtnarjenjem, po lastnih besedah "popolnoma raztrgal gluteus maximus", zaradi česar je moral na vrhuncu pandemije covida-19 v bolnišnico. Med zdravljenjem poškodbe in reševanjem težav z ukleščenim živcem na isti nogi pa ga je prizadel manjši srčni napad.

"Izkazalo se je, da sem imel tri zamašene arterije, ki bi lahko ogrozile dotok krvi do mojega srca," je povedal glasbenik. "Mislil sem, da sem zdrav tip. Imel sem dober pritisk in dober srčni utrip, mislil sem, da je z mojim srcem vse v redu."

May je svoje oboževalce v objavi na družbenih omrežjih pozval, naj svoje zdravje in srce vzamejo resno. "Zdravo živim, zdravo jem, celo kolesarim. Kljub temu se mi je to zgodilo. Pojdite k zdravniku in se redno preverjajte!"

"Kakorkoli, zdaj sem v redu, popolnoma sem okreval. Samo noga me še vedno malo daje, a sem zdaj že na točki, ko se bolečino da prenašati," je oboževalce pomiril May. Njegova Hospitalizacija in prvotno pomanjkanje informacij sta pretekli mesec spodbudili veliko govoric, da je May zbolel za novo koronavirusno boleznijo.