Kiefer Sutherland je zaslovel prav z vlogo Jacka Bauerja. Foto: EPA
Kiefer Sutherland je zaslovel prav z vlogo Jacka Bauerja. Foto: EPA
Carlos Bernard
Jackov najboljši prijatelj in tesni sodelavec Tony Almeida, ki ga igra Carlos Bernard. Foto: EPA

Pri Foxu so se za konec snemanja ene izmed najuspešnejših nadaljevank (serija je zakorakala v osmo sezono) odločili zaradi upada gledanosti. Dveurni epilog 24 s Kieferjem Sutherlandom v vlogi neustrašnega Jacka Bauerja si bodo ameriški gledalci lahko ogledali 24. maja. Za oboževalce serije pa bodo rezervirane tudi noči s ponedeljka na torek, ko bodo na zaslonih "11-urni maratoni" Jackovih dogodivščin.

Jack Bauer - Sutherlandova življenjska vloga
"To je bila moja življenjska vloga in nikoli ne bom mogel zasluženim pokazati, kako hvaležen sem jim zanjo," je povedal glavni junak serije Kiefer Sutherland, ki pa ima kljub ukinitvi serije razlog za veselje. "Če pa vendarle pogledam v prihodnost, imava jaz in producent Howard Gordon razlog za veslje, saj bova ustvarila film 24," je dodal.

Sutherland igra vlogo agenta protiterosristične enote CTU Jacka Bauerja že od začetka snemanja serije leta 2001. Posebnost serije je format v "resničnem času", saj vsaka minuta na malem zaslonu predstavlja resnično minuto v življenju glavnih junakov in njihovih najbližjih. Vsaka sezona ima 24 epizod, vsaka epizoda pa predstavlja eno uro v dnevu. V seriji ne manjka kadrov, ko gledalec spremlja dogajanje ob istem času na več lokacijah, kar ustvarjalci prikažejo z deljeno sliko na ekranu.

Serija je popolnoma obnorela tako ameriško občinstvo kot občinstvo drugod po svetu (predvajali so jo tudi v Sloveniji). Ekipa se lahko pohvali kar s 68 emmyji, glavni igralec Sutherland je bil za najboljšega igralca nominiran sedemkrat, od tega je enkrat kipec tudi dobil.

O filmu 24 za zdaj malo znanega
Vendar pa se je tudi tokrat pokazala, da nobena stvar ni večna. Ustvarjalci so se zaradi upada gledanosti (zadnja sezona je pred male zaslone privabila povprečno manj kot 9 milijonov gledalcev, kar je okoli 4 milijone manj, kot je bilo povrečje v prejšnji sezoni) odločili za konec snemanje veleuspešnice. Seveda pa oboževalcem ostane še čakanje na filmsko različico, o kateri pa se za zdaj, razen da bo, ne ve veliko.