Dempsey je bil pred Finkovo že enkrat poročen. Leta 1987 se je poročil z igralko Rochelle
Dempsey je bil pred Finkovo že enkrat poročen. Leta 1987 se je poročil z igralko Rochelle "Rocky" Parker. Foto: EPA

"Po temeljnem razmisleku sva se s spoštovanjem, ki ga gojiva drug do drugega, odločila, da končava zakon," je dejal par v skupni izjavi za spletno stran The News. Finkova je kot razlog ločitve navedla nepremostljive razlike.

Zvezdnik Talentov v belem in umetnica ličenja, ki sta se poročila leta 1999, sta se odločila, da bosta zaprosila za skupno skrbništvo nad 12-letno hčerko in sedemletnima dvojčkoma. "Najina osrednja skrb ostaja blagostanje otrok, zato vas prosimo, da spoštujete našo zasebnost v tem občutljivem času," sta še zapisala.

Zakon brez predporočne pogodbe
Zakonca pred poroko nista sklenila predporočne pogodbe, tako da bi lahko sledila delitev premoženja, ki ga ocenjujejo na 40 milijonov ameriških dolarjev (kar znese okoli 35,6 milijonov evrov). "Ostajata v prijateljskih odnosih," je dejal vir za spletno stran, "skrbi jo samo za otroke."

Dempsey je v času zakona postal eden izmed najbolj medijsko prepoznavnih obrazov - predvsem zaradi vloge kirurga Dereka (McDreamyja) Sheparda v seriji Talenti v belem, ki so jo začeli snemati leta 2005. V intervjuju leta 2011 je Dempsey izjavil, da ni nič drugega pomembnega, dokler lahko prideš domov in lahko preživljaš čas z družino.