Putin in Kabajeva naj bi bila v zvezi že več kot desetletje. Foto: Reuters
Putin in Kabajeva naj bi bila v zvezi že več kot desetletje. Foto: Reuters

Novice ni potrdila niti Kabajeva niti Kremelj, ki tudi sicer ne komentira predsednikovega zasebnega življenja .

Po nekaterih navedbah je 36-letna Kabajeva rodila sinčka v začetku meseca na luksuzni kliniki v Moskvi, zaradi nje pa naj bi izpraznili celotno četrto VIP-nadstropje klinike Kulakov.

Novico o rojstvu dvojčkov je objavil moskovski časopis Moskovski komsomolec, a je bila nato brez pojasnil nenadoma umaknjena z njihove spletne strani.

Sergej Kanev, raziskovalni novinar blizu ruskim varnostnim službam, trdi, da je Kabajeva otroka rodila s carskim rezom, izvedel pa je tudi, da je bilo v bolnišnici med porodom "nepregledno število" agentov obveščevalne službe.

"Polovico zdravniškega osebja so vrgli iz porodnišnice," je povedal neimenovani vir Kanevu. Ta trdi, da je carski rez opravil neki slavni italijanski zdravnik ob asistenci direktorja klinike Genadija Suhiha.

Skrivna družina s Putinom?

Novico o porodu Kabajeve je ekskluzivno objavil tabloidni portal Dom2Life, ki je v lasti ruskega tajkuna Aleksandra Karmanova. Ruski raziskovalci navajajo, da je Karmanov blizu oligarhu Arkadiju Rotenburgu, enemu najstarejših Putinovih prijateljev in nekdanjemu partnerju predsednika v judu.

Kabajeva, gimnastičarka z zlato medaljo z olimpijskih iger v Atenah leta 2004, ki naj bi bila s Putinom v zvezi že več kot deset let, se ni pojavljala v javnosti od oktobra lani. Zadnja leta je zagotavljala, da nima otrok, a to ni ustavilo govoric, da ima s Putinom skrivno družino.

Tako se je že leta 2009, 2013 in 2015 poročalo, da je Kabajeva rodila.

66-letni Putin se je sicer leta 2014 po 31 letih zakona ločil od Ljudmile Putine, s katero ima dve hčerki.