Princ Harry je sicer znan po dobrem smislu za humor, a če sta ga ruska komika res preslepila, mu to najverjetneje ni bilo najbolj všeč.  Foto: Reuters
Princ Harry je sicer znan po dobrem smislu za humor, a če sta ga ruska komika res preslepila, mu to najverjetneje ni bilo najbolj všeč. Foto: Reuters

Po besedah Alekseja Stoljarova je s Harryjem razpravljal o različnih tematikah, med drugim je Harry kritiziral ameriškega predsednika Donalda Trumpa glede njegovih stališč do podnebnih sprememb, spregovoril pa je tudi o svoji odločitvi, da se umakne iz kraljeve družine. Kot poroča BBC, naj bi Harry v pogovoru dejal, da njegova odločitev "ni bila lahka".

Stoljarov, ki nastopa skupaj z Vladimirjem Kuznecevom, je dopisnici BBC-ja iz Moskve Sarah Rainsford potrdil, da so citati, ki jih je objavil Sun o domnevnih pogovorih s Harryjem, resnični. BBC ni mogel potrditi resničnosti klicev, ki naj bi jih ruska šaljivca izvedla 31. decembra in 22. januarja.

Sun je danes poročal, da je v enem izmed pogovorov Harry dejal, da prave odločitve včasih ni lahko sprejeti. "Ta odločitev gotovo ni bila lahka, a je bila prava za našo družino, prava za zaščito mojega sina. In mislim, da je zelo veliko ljudi po svetu, ki se lahko poistovetijo z menoj in naju spoštujejo, da sva na prvo mesto postavila najino družino."

Sorodna novica Zadnja kraljeva obveznost Harryja in Meghan; brata na ločenih bregovih

V drugem objavljenem povzetku enega izmed klicev pa je Harry kritiziral ameriško okoljsko politiko. "Mislim, da ima že s tem, da Donald Trump podpira rudarsko industrijo v ZDA, kri na svojih rokah."

Kot je še dejal Stoljarov, sta s Kuznecevom že dolgo "sanjala", da bi govorila s princem. Za drugi klic sta se odločila, potem ko je bilo že znano, da se umikata iz kraljeve družine. Harry naj bi se pogovarjal kar okoli eno uro. "Želel je povedati vse," je dejal ruski komik.

Ruska državna televizija je delček domnevnega pogovora objavila tudi na televiziji. Eden izmed komikov se je pretvarjal, da je Greta Thunberg, in Harryju povedal, da je (kot Greta) odkril povezavo s kraljevo družino, češ da se lahko poroči s princem Georgeem (Harryjevim nečakom), ki bi ji potem lahko pomagal pri okoljevarstvenih prizadevanjih. Harry se je v odgovor le zasmejal.

Po besedah Stoljarova njun namen ni bilo osmešiti princa. Ni razkril, kako mu je uspelo dobiti prinčevo telefonsko številko, je pa povedal, da sta v tednih pred klici kot "Greta Thunberg" večkrat poklicala očitno pomembne oz. vplivne ljudi, med drugim tudi nekoga, ki je blizu britanski politiki. Podobno sta si Rusa v preteklosti privoščila že več ljudi, tudi Eltona Johna, Bernieja Sandersa in Joaquina Phoenixa.

Buckinghamska palača se na trditve (še) ni odzvala.