Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rooneyjeva, žena nekdanjega angleškega nogometaša Wayna Rooneyja, je namreč trdila, da je nekdo omogočil, da so zasebne informacije z njenega Instagram profila pricurljale v tabloide in bile tako razkrite javnosti. Odločila se je, da bo stvari vzela v svoje roke. Z namenom, da krivca izvabi na dan, je objavila serijo izmišljenih zgodb, ki pa so se pozneje pojavile v britanskem tabloidu The Sun. Takrat je vsem svojim sledilcem, z izjemo enega profila, onemogočila, da bi videli njene Instagram zgodbe.

Izkazalo se je, da je preostali račun pripadal Rebekah Vardy. Ugotovitev je Rooneyjeva objavila, razodetje pa je zaokrožilo po svetu. Z njenimi detektivskimi talenti si je wagica prislužila vzdevek Wagatha Cristie – besedna igra med wag, naziv žen nogometašev, ki se je uveljavil v prejšnjem desetletju z Vicotorio Beckham, in pisateljico kriminalnih zgodb Agatho Christie.

Vardyjeva, žena nogometaša, ki igra za Leicester City, je obtožbe zanikala, na družbenih omrežjih pa je objavila svoje sporočilo, v katerem je med drugim dejala, da z novinarji nikoli ni govorila. "Nočem biti zabavna, vendar ne potrebujem denarja. Kaj bi pridobila s prodajo zgodb o tebi?" je zapisala in svojim odvetnikom naročila, da izvedejo "forenzično raziskavo" njenega Instagram profila, da bi videli, kdo in kdaj je imel do njega dostop, poroča BBC.

Sojenje še ni končano

Z Rooneyjevo se je Rebekah odločila obračunati kar na sodišču; zaradi obrekovanja jo toži za okoli 25.800 evrov (23.000 funtov). Njen odvetnik Hugh Tomlinson je Coleenine objave oklical za "neresnične in neupravičene napade obrekovanja, ki so bili objavljeni milijonom ljudem." Čeprav so bile vojne wagic trivializirane, je bil, kot je dejal odvetnik, vpliv na njegovo stranko resen. Rooneyjina pravna ekipa kljub vsemu še vedno vztraja pri svojem in trdi, da je Vardyjeva kriva izdajanja informacij.

V prvi razsodbi je sodnik Mark Warby odločil, da je bila Wagathina objava videti, kot da krivde ni preložila zgolj na Vardyjenin račun družbenega omrežja, kot je to trdila Rooneyjina pravna ekipa, ampak jo je okrivila neposredno. Tako je razsodil v korist Vardyjeve, pravne bitke pa še zdaleč ni konec. Ženi nogometašev, ki do lanskega leta nista imeli težav, sta se strinjali, da se sodni proces začasno ustavi. A če dekleti spora do februarja ne bosta razrešili, se bo nadaljevalo.