Johan Glans bo do aprila 2017 obiskal skoraj vse celine sveta in največje svetovne prestolnice. Foto: Johan Glans, Press
Johan Glans bo do aprila 2017 obiskal skoraj vse celine sveta in največje svetovne prestolnice. Foto: Johan Glans, Press
Johan Glans
Johan Glans je 42-letni komedijant, ki se lahko pohvali tudi s televizijsko igralsko kariero. Foto: Johan Glans, Press
Johan Glans
Johan pravi, da Slovenije ni obiskal še nikoli in da se je zelo veseli. Foto: Robert Eldrim

Johan Glans je eden največjih zvezdnikov evropske komedije; v samo dveh dneh je doma na Švedskem prodal več kot 70.000 vstopnic! Kot rečeno, zadal si je posebno ambiciozen načrt - svetovno turnejo, v okviru katere bo obiskal okrog 35 držav in največjih svetovnih prestolnic.

Otvoritveni stand-up večer svetovne turneje bo 8. septembra v Dublinu, naslednji dan se bodo smejali v Amsterdamu, v nedeljo, 11. septembra, pa prihaja v Ljubljano, v kavarno Slamič na Kersnikovi ulici. Pred njim vas bosta ogrevala slovenska mojstra stand-up komedije Gašper Bergant in Tin Vodopivec ter Gavin MacKenzie, ki prihaja iz Velike Britanije.

Svetovna smejalna trilogija
Johan Glans je idejo "mednarodne stand-up turneje" začel uresničevati v letu 2008, ko je napisal in izvedel stand-up turnejo World Tour od Skåne v svojem rojstnem kraju in njegovi okolici. Vsebovala je pripovedi o življenju in vzgoji na podeželju. Pozneje jo je razširil po vsej državi. V letu 2013 je sledila izjemno uspešna "svetovna turneja po Skandinaviji", v okviru katere je nastopil na Švedskem, Islandiji, Norveškem, Danskem in Finskem. V letošnjem letu, torej od jeseni 2016 in vse do pomladi 2017, pa si je zadal nalogo dokončati koncept svetovne trilogije in število mest ter držav je razširil na skoraj vse celine.

Pred tem izjemno ambicioznim projektom in nastopom v Ljubljani smo mu zastavili nekaj vprašanj.


V okviru svetovne turneje boste obiskali ogromno mest in držav. Katere države se najbolj veselite in zakaj?
To se bo zdelo, kot da vam laskam oziroma "se poljubljam" z vami, ampak dejansko je Slovenija ena od držav, ki se jih najbolj veselim. Navdušen sem, da jo bom obiskal. Še nikoli nisem bil v tej regiji in izbral sem jo posebej zato, ker sem radoveden, kakšna je. Občutek imam, da je zelo lepa in nekoliko skrivnostna. In potem bosta po mojem mnenju tudi Japonska in Avstralija zelo presenetili.

Ste morda že kdaj poskusili kakšno slovensko hrano in pijačo?
Ne, še nisem. A zagotovo bom kaj poskusil, saj obožujem hrano in sem radoveden ter navdušen nad pokušanjem novih stvari.

Kaj ste izvedeli o Sloveniji doslej in kdo vam je morda kaj namignil o njej? Za kakšno državo gre po vašem mnenju in kaj pričakujete od obiska?
Imam prijatelja, ki je obiskal filmski festival v Ljubljani s svojim filmom. Povedal mi je, da se je imel odlično, pokazal mi je ogromno fotografij in veliko je imel povedati o Sloveniji. To me je spodbudilo in pri meni vzbudilo zanimanje, da jo obiščem tudi sam. Zdi se, da je Slovenija država z veliko zgodovinskimi stavbami in tradicijo, pa tudi s sodobno in zanimivo "podzemno-kulturno sceno".

Kaj je prva stvar, ki jo naredite zjutraj?
Pritisnem "snooze" (dremež) na budilki in si privoščim dodatnih 10-minut spanja. Potem pa kava, kava, kava.

NAGRADNA IGRA

.

Če želite brezplačno na nastop Johana Glansa, ki bo v nedeljo, 11. septembra, ob 20. uri v kavarni Slamič na Kersnikovi 1, vas vabimo, da sodelujete v nagradni igri.

.

Do sobote, 10. septembra, do 15. ure pišite na mmc-nagrade@rtvslo.si in odgovorite na nagradno vprašanje:

.

- Kdo od slovenskih komikov bo ogreval obiskovalce v Ljubljani pred nastopom Johana Glansa?

.

Srečni izžrebanec bo prejel dve vstopnici. Nujno pripišite ime in priimek.




Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.