Ekipa ameriške različice sicer britanske televizijske oddaje, v kateri se drzni tekmovalci lotijo poligona s številnimi ovirami, je doživela šok. Potem ko je že opravil s sicer napornim poligonom, je tekmovalec potožil o bolečinah v prsih.

Pregledali so ga člani zdravstvenega osebja, ki je zaposleno v okviru oddaje, viri s policije pa so povedali, da so dobili klic o moškem, ki mu je zastalo srce. Ko so reševalci prispeli na poligon v Santa Clariti (Kalifornija), je zdravstveno osebje že začelo uporabljati defibrilator. Tekmovalca so odpeljali v bolnišnico, pozneje pa je bil razglašen za mrtvega.

"Pretreseni smo ob tem, da je umrl. Njegovi družini pa izrekamo najgloblje sožalje," je v svoji izjavi dejala televizijska mreža TBS. Sožalje je izreklo tudi produkcijsko podjetje Endemol Shine America in dejalo, da so v teh težkih časih v mislih z družino.

Tekmovalci morajo pred nastopom opraviti zdravniške preglede

Pri Total Wipeoutu, ki samega sebe opisuje kot "ekstremna proga ovir, ki je bila oblikovana, da izzove še nikoli posneto število padcev", naj bi sicer upoštevali več varnostnih in previdnostnih ukrepov, da bi preprečili morebitne poškodbe sodelujočih. Vsak tekmovalec naj bi tako pred nastopom v oddaji prestal več zdravniških pregledov, poroča The Sun.

Oddaja, ki je znana po tveganih podvigih tekmovalcev in katere proga je oblikovana tako, da jim prehod skozi ovire oteži, ima najeta dva člana medicinskega osebja in koordinatorja tega osebja ter varnostnega producenta.

Skozi niz prog sicer ostane le en tekmovalec, ki si prisluži nagrado več kot 42.000 evrov (50.000 ameriških dolarjev). Na ameriški televizijski mreži je oddaja postala priljubljena že leta 2008, a so jo leta 2014 ukinili. Letos pa so jo obnovili, zaradi počitnic v času zahvalnega dne pa si bo vzela oddih. Po odmoru pa se bo oddaja znova nadaljevala.