Waters je oster kritik političnih sistemov po svetu. Foto: Reuters
Waters je oster kritik političnih sistemov po svetu. Foto: Reuters

Glasbenik Roger Waters je izrazil podporo ameriškemu senatorju Vermonta Berniju Sandersu, ki se poteguje za demokratsko nominacijo za predsednika ZDA. Waters, sicer ustanovni član Pink Floydov, v ZDA nima volilne pravice, vendar zato ni nič manj kritičen do dogajanja čez lužo.

72-letnik, ki je po odhodu Syda Barretta postal tudi glavni tekstopisec in konceptualni vodja skupine, ima močne pomisleke glede Hillary Clinton, saj bi po njegovem mnenju lahko postala "prva ženska predsednica, ki bi na nekoga odvrgla atomsko bombo".

Waters je povedal, da če bi imel volilno pravico v ZDA, bi volil Bernija Sandersa. Čeprav se poudarja, da je Clintonova veliko boljša kandidatka kot kateri koli republikanski kandidat, pravi: "Hilary me skrbi, nekaj strašljivega je na njej. Ljudi gleda s pogledom, ki sporoča, da iz nje nikoli ne bomo izvlekli niti kančka resnice."

Kritičen tudi do Trumpa
Glasbenik, ki je sicer znan po tem, da s kritikami na račun politikov ne varčuje, ameriške predsedniške bitke ni komentiral prvič. Pred kratkim je Donalda Trumpa označil za neumnega, Trump pa je po mnenju pinkfloydovca utelešenje vsega slabega, poroča The Guardian.

Nekaj lepih besed je našel le za Sandersa, ki je po njegovem mnenju "edini kandidat, ki je kredibilen". "Kaže, da govori resnico in da se je pripravljen upreti bankam, se postaviti na stran manjšin ter srednjega in delavskega razreda."