Foto:
Foto:
Tudi masaža gre na račun podjetja.

Med delom si uslužbenci vzamejo čas tudi zase in na hodnikih blizu konferenčne dvorane vadijo. Najsi bo to joga, masaže, tek, vse je dovoljeno. Uslužbenci morajo biti zadovoljni in tudi med največjo gnečo morajo imeti nekaj trenutkov zase, da se sprostijo, spočijejo in nadaljujejo z napori, ki jih po vadbi laže prenašajo.

Armani Exchange ponuja svojim delavcem meditacijo, jogo, telovadbo in masažo - vse le zato, da bi bolje in uspešneje delali. Podobno ponudbo imajo tudi druga podjetja po Združenih državah Amerike. Mednje spadata tudi AT & T in Yahoo.

Okrog 20 odstotkov vseh delavcev, ki jim je ponujena takšna sprostitev, se te tudi udeležuje. Podjetja pa prihranijo okrog 11,7 milijard dolarjev letno.

Ponudba sprostitve, ki jo ponujajo v velilkih podjetjih, je resnično ogromna, saj se na spiskih najdejo tudi tai chi, feng shui in ples. Direktorji podjetij so nad programi navdušeni, saj prispevajo k boljšemu razpoloženju in večji produktivnosti. Tako delavci tudi veliko manj zbolevajo zradi stresa in so manj časa na bolniški.

Prav tako pa se je zmanjšalo število tožb na račun čustvene in psihične preobremenjenosti oziroma izčrpanosti. Poleg tega pa malce sprostitve v službi služi temu, da so delavci manj depresivni in je delovno ozračje boljše.