Ajman Al Zavahiri je desna roka vodje Al Kaide Osame bin Ladna. Foto: EPA
Ajman Al Zavahiri je desna roka vodje Al Kaide Osame bin Ladna. Foto: EPA
Al Zavahiri se je oglasil

V posnetku, ki ga je objavila arabska televizija Al Džazira, je Zavahiri dejal, da ponovne volitve ne bodo pomagale Palestincem in ne bodo osvobodile palestinskega ozemlja. "Katera koli druga pot razen džihada bo vodila le k izgubi," je na posnetku dejal Al Zavahiri in poudaril, da "tisti, ki želijo islamsko deželo osvoboditi z volitvami, ki temeljijo na sekularni ustavi, ne bodo osvobodili niti zrna Palestine".

Al Zavahiri je na posnetku posvaril zahodne države, da jih bo Al Kaida še naprej napadala, dokler bodo ona napadale islamske države. "Če nas boste še naprej napadali, tudi mi ne bomo nehali napadati vas v vaših državah," je dejal Al Zavahiri.

Na posnetku je Al Zavahiri nosil belo obleko in črn turban, v ozadju pa je imel puško. Kraj posnetka ni znan, je pa televizija Al Džazira že prej napovedala, da bo posnetek objavila.

V soboto je palestinski predsednik Mahmud Abas napovedal, da bo razpisal predčasne predsedniške in parlamentarne volitve, kar je sprožilo neodobravanje vladnega gibanja Hamas.

Al Zavahiri se je oglasil