Mrtvih je najmanj 43 ljudi, njihovo število pa bi se lahko povečalo. Foto: Reuters
Mrtvih je najmanj 43 ljudi, njihovo število pa bi se lahko povečalo. Foto: Reuters

V tovarni, kjer izdelujejo vreče, je spalo na desetine delavcev, so sporočili reševalci. Vsaj 56 poškodovanih se zdravi v bližnjih bolnišnicah, in sicer zaradi vdihavanja dima. Med poškodovanimi sta tudi dva policista in dva gasilca. Ljudje se bojijo, da bo žrtev še več, poroča BBC.

V eni od starejših četrti New Delhija, kjer je v ozkih ulicah veliko manjših tovarn, delavnic in skladišč, je zagorelo zgodaj zjutraj, nekaj pred 5.30 po krajevnem času.

Med mrtvimi prevladujejo delavci, ki so ob izbruhu požara spali, je povedal namestnik poveljnika gasilcev v mestu Sunil Choudhary. Ker je bilo v stavbi veliko lahko vnetljivih plastičnih snovi in papirja, je v požaru nastalo veliko dima, tudi strupenega.

Dostop do tovarne za gasilce je bil težek. Foto: Reuters
Dostop do tovarne za gasilce je bil težek. Foto: Reuters

Ogenj so že pogasili, končano je tudi iskanje morebitnih preživelih.

Po prvih ocenah je požar sprožil kratek stik na električni napeljavi. Več bo pokazala preiskava vzrokov požara, ki so jo oblasti že uvedle in bo po napovedih vodje indijskega zveznega ozemlja Delhi Arvinda Kejriwala končana v sedmih dneh.

Kejriwal je napovedal, da bodo oblasti svojcem žrtev za vsakega umrlega v požaru plačale odškodnino milijon rupij (okoli 12.700 evrov), za vsakega poškodovanega pa 100.000 rupij (okoli 1.270 evrov).

Smrtne žrtve požarov so zaradi neupoštevanja standardov požarne varnosti v Indiji pogoste. Pogosto zagori zaradi kratkega stika na električni napeljavi. Septembra je tako v eksploziji v kemični tovarni na zahodu države umrlo najmanj 13 ljudi, 64 pa jih je bilo ranjenih. Februarja pa je požar v enem od hotelov v New Delhiju zahteval najmanj 17 življenj.

Hud požar v New Delhiju