Gre za največjo letno rast v območju z evrom po letu 2005, ko je evropski statistični urad Eurostat začel pisati to statistiko, in največjo rast v EU-ju po letu 2007.

Cene nepremičnin so jeseni narasle še bolj kot v drugem četrtletju, ko je bila medletna rast v območju z evrom 6,8-odstotna, v EU-ju pa za 7,4-odstotna. V tretjem četrtletju so bile cene nepremičnin v primerjavi z drugim v območju z evrom 3,3 odstotka, v EU-ju pa 3,1 odstotka višje.

V nasprotju z drugim četrtletjem so statistiki na letni ravni v vseh državah zaznali rast cen nepremičnin, v polovici držav je bila rast več kot 10-odstotna. Najnižjo rast so imeli na Cipru (+2,2 odstotka) ter v Italiji in Španiji (v obeh +4,2 odstotka). Največjo rast so po drugi strani imele Češka (+22 odstotkov), Litva (+18,9 odstotka), Estonija (17,3 odstotka) in Nizozemska (+16,8 odstotka).

Tudi na četrtletni ravni so bile cene nepremičnin višje v vseh državah. Najmanj so zrasle v Romuniji (+0,1 odstotka), na Finskem (+0,2 odstotka) in Danskem (+0,3 odstotka). Najvišje rasti pa so na četrtletni ravni imeli na Češkem (+7,3 odstotka), Nizozemskem (+5,9 odstotka), v Litvi (+5,4 odstotka) in na Irskem (+5,1 odstotka).