Preiskava poteka tako v Avstriji kot na Madžarskem. Foto: Reuters
Preiskava poteka tako v Avstriji kot na Madžarskem. Foto: Reuters

32-letnega moškega, ki prihaja iz znane zdravniške družine, naj bi dekle v njegovem stanovanju ubilo pred več kot enim mesecem. Tunizijec je s 27-letno Madžarko tam bival od jeseni, 24. februarja pa naj bi med njima med zajtrkom izbruhnil prepir, med katerim ga je ženska zabodla s kuhinjskim nožem.

Madžarka naj bi nato umorjenemu odrezala glavo, roke in noge, razkosano truplo pa zapakirala v kovčke ter ga z najetim avtomobilom odpeljala v domovino. Tam ga je zaupala materi, s katero sta se skupaj domislili, da bi truplo uničili s solno kislino, ki sta si jo priskrbeli v trgovini z gradbenim materialom.

A načrt naj bi jima spodletel, zato naj bi deloma razkrojeno truplo zapakirali v več vreč za smeti in jih odvrgli v namakalni kanal v kraju Jaszalsoszentgyörgy, ki leži okoli 350 kilometrov od Dunaja. Pred dnevi je eno izmed rok med kolesarjenjem odkrila skupina dečkov.

Poleg kosov trupla so bile tudi brisače iz dunajskega hotela, 32-letnika pa je policistom s pomočjo Europola uspelo hitro identificirati po tetovaži škorpijona na delu trupla. Poleg tega se je preiskovalcem oglasil prodajalec solne kisline. Preiskovalci so tako hitro prišli na sled 27-letnici, ki je dejanje priznala.

Tudi v Avstriji so uvedli preiskavo dogodka, a podrobnosti oblastem niso znane. Kot so povedali na avstrijskem tožilstvu, ni jasno, kje bodo 27-letnici sodili, bi pa lahko primer še naprej ostal v rokah Madžarske. Osumljenka je namreč madžarska državljanka, kazniva dejanja pa so bila zagrešena tudi na madžarskih tleh.