Delodajalci so zaposlene predhodno poslali domov, kjer naj bi po nasvetih oblasti do nadaljnjega zaradi poplav tudi ostali. Foto: Reuters
Delodajalci so zaposlene predhodno poslali domov, kjer naj bi po nasvetih oblasti do nadaljnjega zaradi poplav tudi ostali. Foto: Reuters
Mumbaj
Deževje je ohromilo javno promet: železnice so zaprte, mnogi leti preusmerjeni. Foto: Reuters

Neprekinjeno deževje je ohromilo tudi ostale dele zvezne države Maharaštra, v kateri je za naslednje dni razlgašena rdeča stopnja ogroženosti.

Sedem vagonov potniškega vlaka na poti v Mumbaj je iztirilo zaradi zemeljskega plazu, so sporočili iz Indijskih železnic.

Vremenska napoved za naslednjih 24 ur predvideva še več dežja, zato oblasti ljudi pozivajo, naj ostanejo doma ter izklopijo elektriko in plin. Popoldne pričakujejo plimo, ki bo še povečala količino vode na ulicah.

Meteorolog Krishnanand Shantaram Hosalikar je povedal, da je danes dopoldne v predmestju Mumbaia padlo 86 milimetrov dežja na kvadratni meter, v 24 urah pred tem pa 88 milimetrov.

Evakuacija v Mumbaju
Enote za odziv na katastrofe so skupaj s policijo začele evakuacijo prebivalcev iz nižje ležečih območij Mumbaja. Mnogi delodajalci so svoje zaposlene predčasno poslali domov, enako so storili z otroki v šolah, poroča indijska televizija NDTV.

NDTV napoveduje, da bi bilo tokratno deževje lahko še hujše od tistega leta 2005, ko je v barakarskih naseljih, kjer živi polovica 18-milijonskega mesta, umrlo okoli 500 ljudi.