Carter bo v petek dopolnil 86 let. Foto: EPA
Carter bo v petek dopolnil 86 let. Foto: EPA

Carterja so v torek zjutraj odpeljali v bolnišnico v Clevelandu (Ohio), kjer je ostal na opazovanju, poroča CNN.
"Je popolnoma priseben in sodeluje pri vseh odločitvah glede njegove oskrbe," so sporočili iz bolnišnice, Carter pa je prejel tudi telefonski klic predsednika Baracka Obame.
"Odločitev, da ga zadržimo čez noč, je bila sprejeta izključno zaradi previdnostnih razlogov."

Osebje clevelandske urgence so poklicali na letališče, ker naj bi potnika na letu Delta Air Linesa iz Atlante nenadoma obšla slabost. Ob pristanku letala se je izvedelo, da je potnik nekdanji predsednik, nobelov nagrajenec Carter. Na kraju so ga pregledali, nato pa ga prepeljali v bolnišnico.
Nazaj iz Severne Koreje
Carter, ki bo v petek dopolnil 86 let, je Cleveland obiskal zaradi podpisovanja izvodov svoje nove knjige, Dnevnik iz Bele hiše (White House Diary). Z ženo, nekdanjo prvo damo Rosalyn Carter, sta znan kot velika navdušenca nad zdravim življenjem, imata pa tudi izjemno aktiven življenjski slog.
Jezični in trmasti Carter se je tako pred kratkim vrnil iz Severne Koreje, kjer je zagotovil izpustitev ameriškega državljana Aijalona Mahlija Gomesa.
V oddaji Larryja Kinga 20. septembra je dejal, da namerava ostati polno zaposlen tudi v prihodnosti. "Dokler bom fizično in psihično sposoben, se bom še naprej ukvarjal s Carterjevim središčem," je dejal. "Še vedno sem profesor na univerzi Emory. To je moje 29. leto, odkar sem profesor. In še vedno sem in tja napišem kakšno knjigo."