Foto:
Foto:

Zunanje ministrstvo Izraela je na svoji spletni strani objavilo posnetek s prizorišča zadnjega samomorilskega napada v Jeruzalemu. To je prvič po začetku druge intifade septembra leta 2000, da so izraelske oblasti objavile tako grozovite posnetke žrtev kakšnega napada.


Vabimo vas, da svoje mnenje glede bližnjevzodnega mirovnega procesa izrazite na forumu.
Erekat je obsodil napad
Vojske že od začetka intifade leta 2000 ni bilo v Jerihu. Zdaj je prišla, potem ko je v Betlehemu že porušila hišo policista, ki je izvedel samomorilski napad v Jeruzalemu pred dnevi. V Jerihu živi tudi član palestinske vlade Saeb Erekat, ki je dejal, da je približno 20 vojaških džipov in drugih oboroženih vozil vpadlo v mesto. Erekat je obsodil napad, ki se je zgodil na dan, ko muslimani praznujejo eid, praznik žrtvovanja. Izraelska vojska je potrdila vdor in ga označila za manjšo operacijo, s katero iščejo znanega osumljenca.

Zunanje ministrstvo zadovoljno z obiskanostjo strani s posnetkom videa
Hkrati pa od palestinskih in drugih arabskih medijev zahteva, da tega ne počnejo. Video, na katerem se vidi trupla, ki ležijo po tleh, je posnel neki policist, ki je bil na prizorišču takoj po samomorilskem napadu. Pomočnik direktorja zunanjega ministrstva si je na vojaškem radiu čestital za rekordno število obiskovalcev, od četrtka 280.000.