Policija je po napadu zaprla železniško postajo. Foto: EPA
Policija je po napadu zaprla železniško postajo. Foto: EPA

Nemška policija je izključila teroristično ozadje in sporočila, da je moški živel v mestu Wuppertal in je napad izvedel sam. Sprva sicer niso bili prepričani, ali je deloval sam in so pridržali še dva človeka, vendar se je izkazalo, da nista povezana z dejanjem, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

V napadu so bili štirje ljudje hudo ranjeni, štirje pa lažje. Po podatkih univerzitetne klinike v Düsseldorfu ni nihče več v smrtni nevarnosti. Policija še ugiba o motivu za napad.

Po podatkih nemškega časnika Spiegel je napadalcu ime Fatmir H., policija pa navaja, da prihaja s Kosova. Upal naj bi, da ga bo policija ustrelila. Med begom pred policijo je moški skočil z mostu, pri čemer se je poškodoval, zato ga policija še ni mogla zaslišati.

Na psihiatričnem opazovanju
Zaradi samomorilskih nagnjenj je storilec trenutno na psihiatričnem opazovanju, je pisal časnik Rheinische Post. Policiji se je javil tudi sorodnik 36-letnika, ki je pojasnil, da je imel moški "akutne duševne težave" in da je verjetno zaradi tega tako ravnal.

Po napadu so železniško postajo zaprli in izpraznili, na prizorišče pa je prispelo več oboroženih policistov in reševalnih vozil. Policija je poudarila, da napad nima terorističnega ozadja in tako ni nevarnosti novih napadov.

V Düsseldorfu ni šlo za teroristični napad
V Düsseldorfu ni šlo za teroristični napad