Vseh pet trupel so našli na podeželju. Foto: Reuters
Vseh pet trupel so našli na podeželju. Foto: Reuters
Ena izmed žrtev
Pri iskanju morilca prostitutk krajevni policiji pomagajo tudi kolegi iz londonske policije in drugih delov države. Foto: EPA
VB v strahu pred drugim Jackom Razparačem

V zadnjih 11 dneh so v okolici mesta Ipswich odkrili gola trupla petih prostitutk, starih od 19 do 29 let, policija pa meni, da je na delu serijski morilec. Žrtve niso bile umorjene na krajih, kjer so jih našli, ampak so bila trupla tja odvržena. Prizorišča še zmeraj preiskujejo, da bi našli sledi, ki bi jih lahko pripeljale do storilca.

Kljub policijskemu pozivu prostitutkam nekatere izmed njih še vedno delujejo na cesti, saj jih je veliko izmed njih odvisnih od trdih drog in zato nujno potrebujejo denar. Posebej so zaskrbljeni prebivalci Ipswicha, ki slovi po majhni stopnji kriminala.

Velik odziv javnosti
Policija je za pomoč prosila prebivalce in doživela izjemen odziv, saj so v petih urah prejeli več kot 2.000 klicev. Najbolj prodajani britanski časopis News of the World je za prijetje morilca, ki so ga poimenovali Suffolski davitelj, razpisal skoraj pol milijona dolarjev vredno nagrado.

Spomini na razparača
Umori so pretresli javnost in obudili spomine na zloglasnega Jacka Razparača, ki je leta 1888 v Londonu ubil pet prostitutk, našli pa ga niso nikoli. Med letoma 1975 in 1980 je yorkshirski razparač na severu Anglije ubil 13 prostitutk, preden so ga odkrili.

VB v strahu pred drugim Jackom Razparačem