Foto:
Foto:

Juščenko je poudaril, da je ljudstvo na protestih v Kijevu jasno pokazalo, da noče, da državo vodijo zločinci, in da si želi svobodno in demokratično družbo. Janukovič pa je dejal, da Juščenko pogreva dogodke iz preteklosti in ga ne zanima prihodnost Ukrajine.

Drug drugega sta obtožila korupcije in manipulacij z glasovi v drugemn krogu volitev 21. novembra.

Na volitvah je bilo ukradenih 3 milijone glasov, je dejal Juščenko. Janukovič je odgovoril v milejšem tonu, naj kandidata združita sile, da ne bo prišlo do manipulacij tudi v drugem krogu. Ukiniti je treba režim dosedanjega predsednika Leonida Kučme, je še dejal Janukovič.

Na soočenju je bil ves čas v napadu Juščenko, ki je nasprotnika obkladal z vrsto očitkov. Janukovič se je branil z besedami, da se želi ogniti državljanski vojni. Po njegovem so ukrajinski volivci razdeljeni na dve polovici. Juščenko je na soočenju nosil oranžno kravato, Janukovič pa modro. Prvi je govoril v ukrajinskem jeziku, drugi pa v ruskem.

Ukrajinsko vrhovno sodišče je drugi krog volitev zaradi poneverb razveljavilo in odločilo, da ga bodo ponovili 26. decembra.