Dva naj bi po neuradnih informacijah padla s čolna, dve osebi, ki sta umrli, pa naj bi bili nato ujeti pod njim. Foto: EPA
Dva naj bi po neuradnih informacijah padla s čolna, dve osebi, ki sta umrli, pa naj bi bili nato ujeti pod njim. Foto: EPA

Policija je sporočila, da so v nesreči v zabaviščnem parku Dreamworld umrli štirje odrasli, dve ženski in dva moška. Žrtve niso bile identificirane, kot piše BBC, pa naj bi bile stare od zgodnjih 30. do zgodnjih 40. let.

Tragedija se je zgodila na napravi, imenovani Brzice nevihtne reke, ki je sicer označena kot družinska vožnja. Naprava popelje obiskovalce v krožnih napihljivih čolnih vzdolž brzic deroče umetne reke. V vsakem čolnu, ki lahko potuje s hitrostjo do 45 km/h, je po šest oseb. Policijski inšpektor je dejal, da v preteklosti niso bili seznanjeni z nobenimi težavami z vožnjo.

Vsako leto okoli 1,8 milijona obiskovalcev
Park so zaprli, sporočili pa so, da preiskava že poteka, čim prej bodo ugotoviti vzrok nesreče in pri tem sodelujejo z reševalci in policijo. Župan Gold Coasta Tom Tate je dejal, da je to "zelo žalosten dan za mesto" in da so "misli z družinami žrtev in z reševalci, ki so na prizorišču".

Zabaviščni park Dreamworld, ki je največji v Avstraliji, se je v Gold Coastu odprl leta 1981 in ima več kot 50 naprav. Vsako leto ga obišče okoli 1,8 milijona obiskovalcev.