Izraelske varnostne sile so skrajnežem udarec zadale tudi na finančnem področju. Foto: EPA
Izraelske varnostne sile so skrajnežem udarec zadale tudi na finančnem področju. Foto: EPA
V nemškem parlamentu Bundestagu so se kresala mnenja glede napotitve nemških vojakov ba Bližnji vzhod. Večina poslancev je načrt vlade vseeno podprla. Foto: EPA

Med preiskavo v bankah in menjalnicah so našli več kot 1,3 milijona dolarjev, dokumente in računalnike, ki izvirajo iz Sirije in Irana, namenjeni pa so bili Hamasu in Islamskemu džihadu na Zahodnem bregu in v Gazi.

Predstavnica izraelske vojske je dejala, da so izraelske varnostne službe uspešno ukrepale proti palestinski finančni infrastrukturi za financiranje terorizma. Gre za nov korak med operacijami proti palestinskim oblastem pod vodstvom Hamasa.

Nemški vojaki napoteni v Libanon
Nemški Bundestag je potrdil načrt vlade, po katerem bo Nemčija v Libanon poslala 2.400 svojih vojakov na misijo za stabilizacijo razmer. Nemški vojaki bodo delovali v okviru mirovne misije ZN-a in bodo nadzirali libanonsko obalo, s čimer bodo preprečevali oboroževanje hezbolahovih skrajnežev z orožjem po morskih poteh.

Zaradi občutljivosti misije vojakov na kopno ne bo. V Izraelu je namreč še kako živ spomin na nemške vojake v službi tretjega Rajha, ki so sodelovali pri iskanju in pobijanju Judov po vsej Evropi. Proti udeležitvi v mirovni misiji sta bili nemški opozicijski levičarski stranki Levica in FDP.