Foto:
Foto:
Po mnenju Juščenka so povolilni dogodki spremenili Ukrajino.

Predstavnik ukrajinskega tožilstva je včeraj po poročanju ruske tiskovne agencije dejal, da je primer ponovno odprt.

Avstrijski zdravniki, ki so septembra zdravili Juščenka, so včeraj potrdili, da je šlo za zastrupitev z visoko koncentracijo dioksina, ki je bila najverjetneje podtaknjena v hrani. Zdravniki niso dajali izjav o morebitnih vzrokih za Juščenkovo bolezen, dokler se niso posvetovali z ameriškimi strokovnjaki, ki so opravili podrobne preiskave krvi in tkiva.


Svoje mnenje o dogajanju v Ukrajini lahko izrazite na forumu.


Domnevna zastrupitev je povzročila spremembe kože na Juščenkovem obrazu, vendar strokovnjaki menijo, da se bo stanje v nekaj letih normaliziralo.

Strokovnjaki neenotni
Nekaterih dioksinska teorija ni prepričala. Za zastrupitev človeka so po trditvah britanskega strokovnjaka za strupe potrebne velike količine dioksina, predstavnik ruskega zdravstvenega ministrstva pa je dejal, da se ne moreš zastrupiti z danes na jutri, saj se toksičnost v telesu kopiči več let.

Optimizem Juščenka
Juščenko, ki je že zapustil zasebno kliniko na Dunaju, kamor je odšel na pregled, je pred ponovljenim drugim krogom volitev precej optimističen, na njegovo zmago pa kažejo tudi javnomnenjske raziskave. Glede dogodkov v zadnjih nekaj tednih je dejal: "Česa takšnega nismo videli v zadnjih sto letih. Lahko jih primerjamo z razpadom Sovjetske zveze ali padcem berlinskega zidu. Protesti so spremenili državo in njen narod, režimu, ki je kraljeval zadnjih 14 let pa so zdaj šteti dnevi".