Policijsko poročilo razkriva, da je napadalec šestkrat streljal na moškega. Foto: Zajem zaslona
Policijsko poročilo razkriva, da je napadalec šestkrat streljal na moškega. Foto: Zajem zaslona

Na posnetku varnostne kamere, ki ga je objavil brazilski portal G1, je videti, kako 43-letnik v spremstvu žene prikolesari do pločnika pred hišo, kjer sestopi s kolesa, na katerem je bil v otroškem sedežu njegov sin, nato pa do njega priteče neznanec, ga ustreli iz bližine in v teku zapusti prizorišče.

Po poročanju G1 je bil ubit Slovenec Dejan Kovač, ki je bil poročen z Brazilko, s katero sta skupaj z njunim otrokom živela v trinadstropni stavbi v soseski Embare. 43-letnik je bil po poročanju portala zadržan in miren človek, ki je delal kot mizar.

A kot so poročali srbski mediji, ubiti ni bil Slovenec, ampak nekdanji plačani morilec in pripadnik zloglasne kriminalne združbe Škaljarski klan, ki izvira iz Črne gore in je v zadnjih letih vpletena v brutalne obračune z rivalskim Kavačkim klanom.

Za 43-letnega Nedeljkovića srbski portal Blic piše, da je bil plačani morilec, za katerega so bili prepričani, da je umrl že pred desetimi leti po atentatu na Andrijo Mrdaka. Potem ko je ubil Mrdaka, se je namreč huje ranil in nato pobegnil v BiH, nakar se je za njim izgubila vsaka sled.

Na slovenskem ministrstvu za zunanje in evropske zadeve so sporočili, da po doslej zbranih podatkih ne morejo potrditi, da je ubiti slovenski državljan, saj osebe s podatki, ki jih je navedla brazilska policija, ni v evidenci državljanov Republike Slovenije.