Policija primer še preiskuje in testira vzorce, najdene v stanovanju para. Foto: EPA
Policija primer še preiskuje in testira vzorce, najdene v stanovanju para. Foto: EPA

Policija je potrdila, da so v njunem domu našli več prehrambnih in mesnih izdelkov, ki jih zdaj testirajo za človeški DNK, navaja BBC. Par je delal na akademiji, še vedno pa živita v tamkajšnjem hostlu.

Grozljiv primer se je začel razkrivati, ko so delavci med gradnjo ceste ta mesec našli mobilni telefon z zelo nazornimi fotografijami razkosanih človeških delov, med drugim na eni od fotografij Bakšejev pozira z razkosanim telesnim delom v ustih. Kmalu za tem je policija na vojaški akademiji, kjer zakonca živita, našla razkosano truplo 35-letne ženske.

Policija domneva, da je moški žensko ubil med pijanskim pretepom, nato pa v ženini navzočnosti razsekal truplo. "Ko je izvršil zločin, se je moški z mobilnim telefonom fotografiral z deli trupla," so sporočili preiskovalci.

Bakšejev je sprva umor ženske zanikal in trdil, da je ostanke našel v gozdu in se fotografiral z njimi, nato pa izgubil telefon; kasneje je umor priznal in še enega iz leta 2012. Njegova žena je kasneje priznala, da sta od leta 1999 umorila do 30 ljudi.

Rezultate testov še čakajo
Policija je v stanovanju para našla človeške dele, od katerih so bili nekateri shranjeni v solni raztopini v kozarcih za vlaganje. Preiskovalci so potrdili, da so med preiskavo doma v kuhinji zasegli "koščke hrane in zamrznjene kose mesa neznanega izvora". Na rezultate testov, ali gre za človeške ali živalske vzorce, še čakajo.

Fotografije, ki so jih našli v stanovanju in na mobilnih telefonov zakoncev, nakazujejo, da bi par lahko pobijal že skoraj dve desetletji - tako je denimo na eni fotografiji z 28. decembra 1999 videti odsekano človeško glavo na pladnju s sadjem.

Par ostaja v priporu zaradi prvotne obtožbe umora, nadaljnja preiskava in biološko testiranje pa bo pokazalo, ali gre dejansko za serijska morilca.

Ruska policija je sicer v preteklih letih odkrila številne primere kanibalizma. Junija 2010 so bili na dolgoletne zaporne kazni obsojeni trije brezdomci, ki so ubili in pojedli moškega, dele njegovega telesa pa prodali prodajalni kebaba.