Na potniškem letalu ni bilo žrtev. Foto: Reuters
Na potniškem letalu ni bilo žrtev. Foto: Reuters

Po poročanju japonskih medijev je bilo na posnetkih videti dim, ki se kadi skozi okna potniškega letala in podvozja. Ob pristanku se je ogenj razširil tudi na stezo. Dve uri po nesreči je bilo letalo še vedno v plamenih. Oblasti so na letališče napotile 70 gasilskih vozil.

Reševalci so hitro posredovali in pravi čas rešili vseh 367 potnikov in 12 članov osebja. Po navedbah letalske družbe Japan Airlines je potniško letalo v letalo obalne straže trčilo na pristajalni stezi ali pa na vzporedni stezi, ki je namenjena zgolj vožnji.

Letalo je bilo last japonske družbe Japan Airlines in je vzletelo z letališča Šin-Čitose na otoku Hokaido.

Letalo obalne straže želelo dostaviti pomoč po potresu

Vzrok požara je bil trk potniškega letala z manjšim letalom japonske obalne straže, na krovu katerega je bilo šest ljudi. Pilot se je rešil, a je huje poškodovan, preostalih pet članov posadke pa je umrlo. Letalo obalne straže je želelo na bližnje letališče dostaviti pomoč za v potresu prizadeta območja.

Japonski premier Fumio Kišida je izrazil sožalje svojcem preminulih, ki so umrli, medtem ko so skušali pomagati sodržavljanom.

Zaradi nesreče so na tokijskem letališču Haneda zaprte vse steze.

Ta nesreča je najhujša tovrstna nesreča na Japonskem od leta 1985, ko je strmoglavilo letalo iste letalske družbe, umrlo pa je 520 ljudi. To je bila nasploh ena najhujših letalskih nesreč v sodobni zgodovini.