Steve Fossett je nedvomno človek, ki se znajde tudi v težkih okoliščinah. Foto: EPA
Steve Fossett je nedvomno človek, ki se znajde tudi v težkih okoliščinah. Foto: EPA

"Če njegovo letalo ni bilo huje okvarjeno, potem je Steve edini človek na svetu, ki je tako telesno kot duševno sposoben preživeti nesrečo," je optimističen njegov dober prijatelj, Britanec Richard Branson, ki se mu je večkrat pridružil pri letalskih podvigih.

Uporabljena najnovejša tehnologija
Reševalcem je v sredo nagajal močan veter, ki se je v četrtek umiril, zato 600 kvadratnih kilometrov veliko območje preiskuje pet letal, pridružili so se jim tudi pripadniki civilne službe iz Kalifornije in Utaha. Eno izmed letal je opremljeno tudi z moderno tehnologijo Archer, ki omogoča iskanje predmetov ali ljudi točno določene višine, velikosti, oblike in barve, kljub temu pa gre pri tako velikem površju za iskanje šivanke v senu.

63-letni Fossett je v dobrih vremenskih razmerah z enomotornim letalom vzletel v ponedeljek dopoldne z ranča hotelskega magnata Barrona Hiltona v Nevadi.

V svoji lasti ima več balonarskih, jadralskih in letalskih rekordov, poleg tega pa je v preteklosti sodeloval tudi v tekmah v teku na smučeh, triatlonu Ironman, dirki z vprežnimi sanmi, preplaval pa je tudi Rokavski preliv.