Zunanja lupina hotela ostaja enaka. Foto: Book-Cadilac hotel
Zunanja lupina hotela ostaja enaka. Foto: Book-Cadilac hotel
Book-Cadilac hotel
Najznamenitejš prostori hotela se prenavljajo. Foto: Book-Cadilac hotel

Po 60 letih obratovanja so hotel v Detroitu zaprli, zato je 20 let sameval. Book-Cadilac je zdaj na dobri poti, da postane najrazkošnejši hotel v Detroitu, s 455 sobami in osmimi nadstropji luksuznmih stanovanj, ki so že prodana. Obnovljen naj bi bil do leta 2008.

Najslavnejši prostor hotela je plesna dvorana, ki se razteza v drugem nadstropju. Tej so restavratorji namenili posebno pozornost, saj ima pozlačen strop, kristalne lestence in lepo dodelane balkone. Še en prostor, ki mu namenjajo posebno pozornost, je italijanski vrt, kjer so prav vsi elementi prinešeni iz Italije. Omenjena prostora in ogrodje hotela bodo edini spomini na znameniti hotel, vse ostalo bo novo.

Spi v hotelu in boš zavarovan
33-nadstropni hotel je imel ob odprtju več kot 1.000 sob, njegova izgradnja je takrat lastnike stala 14 milijonov dolarjev. Slovel je tudi po zanimivem marketinškem prijemu. Vsi gostje, ki so ob njegovem odprtju prebivali v hotelu, so prejeli 48-urno brezplačno življenjsko zavarovanje.

Od Kennedyja do Al Caponeja
Slavna imena, ki so grela postelje hotela, sta predsednika John F. Kennedy in Harry S. Truman, Martin Luther King, igralca Katharine Hepburn in Spencer Tracy sta v hotelu posnela prizor za film režiserja Franka Capre, v hotelu pa se je ustavil tudi znameniti gangster Al Capone.

Središče Detroita bo po mrtvih letih spet zaživelo. Poleg hotela je mesto dobilo nov stadion za bejzbol in nogomet ter številne restavracije.

Ana Jurišič