Bazeni, golfigrišča, večerja v vinogradu ... Za primerno vsoto denarja lahko v tem uživa vsak. Foto: ojairesort.com
Bazeni, golfigrišča, večerja v vinogradu ... Za primerno vsoto denarja lahko v tem uživa vsak. Foto: ojairesort.com
V Ojaiu vas bodo razvajali. Foto: ojairesort.com
Haymarket Hotel
Vsaka soba v Haymarket Hotelu ima svojo barvno paleto. Foto: firmdale.com
Villa Mangiacane
Villa Mangiacane je klasična Toskana - streljaj od Firenc, sredi gričev s cipresami. Foto: steinhotels.com/mangiacane
Villa Mangiacane
Pravljična renesančna terasa hotela Mangiacane. Foto: steinhotels.com/mangiacane
Rosewood Mayakoba
V Rosewood Mayakobi se lahko namakate ob Tomu in Katie. Foto: rosewoodmayakoba.com
Winvian je eleganca, privlačnost in razkošnost obalne Nove Anglije. Foto: winvian.com
Cape Kidnappers
Osupljivo golfigrišče Farme na Cape Kidnappers. Foto: capekidnappers.com
Cape Kidnappers
Cape Kidnappers je doživetje svoje vrste. Foto: capekidnappers.com
Neprecenljiv razgled na Rio in plažo Ipanema s Fasana.

Ampak morda bodo tudi drugi našli navdih, v kateri smeri morajo iskati za tisti "ultimativni" oddih. In za vsakogar ponujamo nekaj.

Oddih za ženske: Ojai Valley Inn & Spa - Ojai, Kalifornija
Zakaj: To špansko kolonialno skrivališče pred vsiljivci in pustim vsakdanom ponuja 308 sob - veliko je opremljenih s kaminom in z zasebnimi terasami s pogledom na bližnje gore. Ni čudno, da si je TV-zvezdnica Kate Walsh (Talenti v belem, Private Practice) za svoje poročno slavje izbrala to sanjsko prizorišče.

Kaj početi: Med dejavnosti, ki se ponujajo, so jahanje in pohodništvo ter bolj ezoterični, kot sta tečaj akvarelnega slikanja ali dejavno sodelovanje pri izdelavi lastnega masažnega olja.

Kaj kupiti za domov - medeno mazilo za ustnice z lokalne čebelje farme, sladke minimandarine, ki jih gojijo v tej dolini.

Rezervirajte: ojairesort.com

"Trendovsko metropolitsko": Haymarket Hotel, London, Velika Britanija
Zakaj: Haymarketu uspeva zajeti "kul" sodoben vrvež današnjega Londona do pikice. Tukaj spita Posh in Becks, ko prečkata lužo, in tukaj se ustavi Jude Law na večerji. Vseh 50 sob za goste je prostornih in sije v drzni barvni paleti.

Kaj početi: Nakupujte v OG2, novi trgovini trendovskega oblikovalca Dura Olowuja, katerega vintage vzorci so prepričali take stranke, kot je Sienna Miller. Obiščite Eco, zeleno trgovino, ki jo je v Chiswicku odprl igralec Colin Firth; ali pa se napotite v Muzej mode in tekstila, ki ga vodi oblikovalka Zandra Rhodes. Za najbolj vročo londonsko restavracijo tega trenutka se vrnite v Haymarketov Brumus.

Kaj kupiti za domov: Modro semištorbo v Conranu; novo, očarljivo razkošno zbirko nakita Lulu Guinness; barvne sveče ali spiralaste čaše Nine Campbell.

Rezervirajte: firmdale.com

Renesančna romantika in nakupovanje: Villa Mangiacane, Toskana, Italija
Zakaj: V tem romantičnem pribežališču z vrtom kiparskih umetnij in starodavnim olijčnim nasadom se boste počutili, kot da ste zašli na sceno filma Bernarda Bertoluccija. 26 sob za goste je razporejenih po dveh vilah, a romantiki bi si morali nujno izbrati glavno vilo iz 16. stoletja, katere predverje krasijo hitorične freske. Večerjo imate lahko vsak večer na drugem kraju (preizkusite naravnost sanjsko lokacijo v vinogradu).

Kaj početi: Firence so oddaljene le kratko vožnjo stran - preživite dan ob nakupovanju v najbolj vročem modnem imperiju v mestu, Luisa via Roma, po prefinjeno perilo se napotite k Loretti Caponi, nato pa se spočijte na strešni terasi hotela Continentale, kjer premožna florenška družina Ferragamo navadno srka koktejle.

Kaj kupiti za domov: V Firencah poiščite ročno izdelane usnjene rokavice družinske trgovine Madova; mila iz zgodovinsko bogate lekarne Santa Maria Novella; steklenico vina mangiacane (na posestvu pridelujejo merlot in chianti).

Rezervirajte: steinhotels.com/mangiacane

Poležavanje na plaži: Rosewood Mayakoba, Mehika
Zakaj: Locirana na odlični vroči Rivieri Maya, na kateri lahko srečate tako zveneča imena, kot sta Tom Cruise in Katie Holmes, Rosewood Mayakoba ima 128 razkošnih apartmajev, ki so pravzaprav samostojne vile z bleščečimi kopalnicami in zasebnimi bazenčki. Poleg tega pa so ekološko ozaveščene: gradbeni materiali so avtohtoni, gostje pa lahko z električnimi čolni plujejo po mreži sladkovodnih kanalov.

Kaj početi: Obiščite majevske ruševine v Tulumu; večerjajte v obalnem mestecu Playa del Carmen (na kozarček rujnega se napotite v trendovski Glass Bar/Di Vino); raziskujte podvodne jame; ali pa si rezervirajte razvajanje v Rosewood's spaju, ki ga najdete na lastnem otočku.

Kaj kupiti za domov: Visečo mrežo iz Tuluma ali lepotilne proizvode, kot sta dišeče sveče in razpršilo, narejena iz lokalnih sestavin (česa in kokosa), ki ga najdete v čednem ekološkem salonu (Coqui Coqui).

Rezervirajte: rosewoodmayakoba.com

Klasični ameriški konec tedna: Winvian, Morris, Connecticut
Zakaj: Kadar si ameriški petičneži z vzhodne obale zaželijo ultimativnega družinskega konca tedna, se napotijo na to novo 113 akrov široko letovišče. Srce posesti je obnovljena kolonialna kmečka hiša, napolnjena s starinami, a so gostje nastanjeni v 18 razkošnih kočah, od katerih se vsaka ponaša z izvirno oblikovalsko shemo, vsaj ena izmed njih ima odprt kamin. Le en možni izbor: Hlev, dupleks s potopljeno kadjo.

Kaj početi: Številne deajvnosti na prostem, kot sta pohodništvo in brskanje za starinami (ja, tudi to je dejavnost na prostem v tem delu ZDA ...). Morda pa si boste zaželeli obiskati Winvian's spa (obrazne maske z najkakovostnejšimi britanskimi kozmetičnimi produkti Eve Lom) in izvrstno restavracijo (glavni kuhar se je izučil pri slovitem Alainu Ducassu).

Kaj kupiti za domov: Pohištvo iz zgodovinskega mesteca Woodbury (nekoč dom ameriškega trgovca s starinami Wayna Pratta); prva izdaja iz bližnjega antikvarijata, kot je Nutmeg Books v Torringtonu; na lokalni farmi pridelan javorjev sirup.

Rezervirajte: winvian.com

Adrenalinske počitnice: Farma na Cape Kidnappers, Nova Zelandija
Zakaj: Ta razkošna brunarica je locirana na 6.000 akrov prostrani ovčji in goveji farmi v Hawke's Bayu, eni najbolj vrhunskih vinorodnih regij na Novi Zelandiji. Ponuja 24 svit, razporejenih po več kočah (vse imajo zasebne terase z osupljivim razgledom).

Kaj početi: Dejavnostim ni videti konca - pa če obožujete morje (deskanje na vodi) ali podeželje (pohodništvo). Prosite v brunarici, naj vam organizirajo športne ekspedicije z izkušenim vodičem, helikoptersko ekskurzijo ali izlet v lokalne vinarne. In nikakor ne spreglejte fantastičnega golfigrišča na klifih, zasnovanega v sožitju z naravno topografijo.

Kaj kupiti za domov: copate iz ovčjega usnja (narejeni lokalno iz volne merino); steklenico belega sauvignona (Hawke's Bay je znan po njem).

Rezervirajte: capekidnappers.com

Deskanje in samba: Fasano, Rio de Janeiro, Brazilija
Zakaj: Rio je vedno na vrhu seznamov najbolj vročih destinacij in ni boljšega kraja za občutenje vzdušja kot v Fasanu. Postavljen je na najboljši mogoči točki nad plažo Ipanema, ta hotel ima 82 sob, deset svit in tri majhna stanovanja, ki jih je do zadnjega oblikoval sloviti Philippe Starck v slogu 50. let prejšnjega stoletja in bossa-nove.

Kaj početi: Srkajte najboljše caipirinhe (nacionalni koktejl) v Riu v Club Chocolate; preživite dan na Posto 10 (najplaža v mestu); za pristno glasbo v ritmih sambe pa se napotite v Carioca a Gema (a nikdar pred 23.00!).

Kaj kupiti za domov: droben bikini Isabel Capeto in ujemajoč sarong; zgoščenko Gilberto Gila; široke tajske hlače s hipijevske tržnice na Ipanemi.

Rezervirajte: fasano.com.br

K. S.