Prenočevanje z razgledom na londonske znamenitosti. Foto: Uradna stran
Prenočevanje z razgledom na londonske znamenitosti. Foto: Uradna stran
Celo posteljnina je ... londonska. Foto: Uradna stran

Smetarje in pometače cest tako začasno spreminja v vodiče, usposobljene, da pomagajo turistom in da delijo zemljevide obiskovalcem. "Naši pometači in smetarji so med najprijaznejšimi obrazi tega mesta. In to tako, da poleg tega, da ohranjajo mesto čisto, pogosto postanejo neuradni vodiči po Londonu," je povedal mestni svetnik Ed Argar.

50 dolarjev za posteljo
CNN pa poroča še o enem podjetnem poznavalcu mesta - taksist David Weekes upa, da bo izgubo dobička zaradi olimpijskih prometnih omejitev nadomestil s preoblikovanjem svojega taksija v hotel. Weekes je tako svoj ikonični črni londonski taksi spremenil v hotel za eno osebo, v katerem boste za prenočevanje odšteli 50 funtov.

Za to ceno dobite še "spominsko" žimnico iz penaste gume, vzglavnik, posteljnino, vzglavno svetilko in plišastega medvedka. V taksiju so hladnilnik na sončne celice, radio, iPad, stoli za kampiranje in prenosljiva mizica. A Weekes ima dvoje pravil: brez kajenja in brez domačih ljubljenčkov.

Posebna perspektiva
Weekes upa, da mu bo domislica prinesla "nekaj sto funtov", in pravi, da ponuja obiskovalcem pravo lokalno perspektivo Londona. "Ponujam pristno londonsko izkušnjo - mesto poznam kot svoj lastni žep, zato vam lahko podam pogled, ki ga v običajni hotelski sobi ne bi dobili. Nedvomno je drugače - ne more se veliko ljudi ponašati, da so prenočili v črnem taksiju," je povedal.

Taksist bo goste ob večerih pustil same, zjutraj pa bodo morali za seboj pospraviti, da bo šel Weekes lahko na delo. Taksi lahko pusti, kjer koli si gost želi, le da je na dovoljenem območju. Ena od možnosti je tudi kar pred Weekesovo hišo, kjer je dostop do sanitarij najlažji.