Zvonko si je na ozemlju babice Marije omislil 'parkirišče za bogate'. Foto: Slobodna Dalmacija
Zvonko si je na ozemlju babice Marije omislil 'parkirišče za bogate'. Foto: Slobodna Dalmacija

Parkirišča so poleti najbolj iskano blago na hrvaškem Jadranu.

Slobodna Dalmacija

V Tučepih, kraju na hrvaški obali, ki se menda ponaša z najdaljšo plažo z drobnimi kamenčki, se lahko za 70 kun (nekaj manj kot 10 evrov) počutite kot pravi bogataš. Vse, kar morate storiti, je, da svojega pločevinastega ljubljenca pripeljete na dvorišče Zvonka Brbića in ga pustite v senci borovcev, piše Slobodna Dalmacija. S plaže lahko jeklenega konjička ves čas nadzirate, saj je parkirišče tik ob morju. Če vozite škodo in ste zadeli pravi dan, pa prihranite še sedem odstotkov.

Velik naval na "parkirišče bogatašev"
A Zvonko, postavni mladi diplomirani ekonomist in lastnik neke tučepske turistične agencije, pojasnjuje, da je parkirišče pravzaprav last njegove babice Marije, ki ima 86 let. Zvonko ji je predlagal ta "parkiriščni poslovni izlet", sta se pa "malo poigrala" s ceno. Gostje so se razburjali že pri 30 kunah, kaj šele pri 150 kunah, kolikor sta računala lani. A Zvonko si je rekel, da si "v najlepšem mestu na Jadranu pač lahko privošči, da se prilagodi samo bogatim". "Ali ni lepo omogočiti ljudem, da se počutijo srečne?" pravi parkirni mogotec in dodaja, da se letos nad ceno ni še nihče pritoževal.

Naval na parkirišče je menda velik. Zvonko tarifo zaračuna ob vstopu, potem pa mu je vseeno, kdaj se z dvorišča odpeljete - tam ste lahko ves dan, če želite. Kaj pa popusti za škode? Stvar trenutnega navdiha, pravi Zvonko. Je pa res, da je v Tučepih predstavništvo te avtomobilske znamke, zato se tam morda naokrog prevaža kakšna škoda več.

"Parkirišča so poleti najbolj iskano blago na hrvaškem Jadranu. Treba ga je, kot vsako drugo blago, zaviti v bleščeči celofan in ga prodati po najboljši možni ceni. Kot domiselni Tučepan Zvonko," zaokrožijo pri Slobodni Dalmaciji.

Parkirišča so poleti najbolj iskano blago na hrvaškem Jadranu.

Slobodna Dalmacija