Bode Miller je na tradicionalni uvodni tekmi sezone v Söldnu zmagal dvakrat. Foto: www.soelden.com
Bode Miller je na tradicionalni uvodni tekmi sezone v Söldnu zmagal dvakrat. Foto: www.soelden.com

Ameriški smučarski zvezdnik je sicer konec sezone izpustil in raje odpotoval v San Diego k hčerki, a se aprila zopet vrača na staro celino.
Sölden, avstrijsko ledeniško smučišče, je sicer Millerjev sponzor zadnji dve leti, zato določene obveznosti nepredvidljivi in samosvoji olimpijski zmagovalec vseeno ima. Ali pa ga je prepričalo delo z otroki, za katere je znano, da mu ne gredo tako na živce kot sedma sila na tekmah svetovnega pokala.
Kakor koli že, Sölden vabi med 8. in 10. aprilom na konec tedna z "Bodejem Millerjem in s prijatelji".
"Bode Miller si želi deliti svoje globoko poznavanje na področju smučarske tehnike, smučarske opreme, priprave smuči in après skija," piše vabilo na uradni spletni strani. Oboževalci vseh starosti, ki jih zanimajo zimski športi, so toplo vabljeni, da se mu pridružijo.
Tudi testiranje opreme
"Krasno je imeti prijatelje, ki s tabo delijo isto strast do smučanja", pravi Miller, ki naj bi samoiniciativno prišel na zamisel organiziranja smučarskega vikenda za prijatelje, ideja pa se je zdaj razširila še na mlade in ambiciozne ljubitelje smučanja.
Cena vključuje dve nočitvi v penzionu z zajtrkom, dvodnevno smučarsko karto, dve kosili v restavraciji Giggi, štartnino za veleslalomsko tekmo, skupno srečanje in Millerjevo podpisovanje avtogramov, testiranje najnovejših izdelkov in materialov za sezono 2012 ter smučanje z Millerjem, zabavo in koncert.
Program v celoti si lahko preberete na spletni strani Söldna, kjer tudi pobirajo prijave.
V spodnji galeriji pa še nekaj fotografij Millerja (s sponzorsko čepico, seveda) med dogodkom.