Ikea se je proslavila z minimalističnim, a kakovostnim dizajnom po dostopnih cenah. Foto: EPA
Ikea se je proslavila z minimalističnim, a kakovostnim dizajnom po dostopnih cenah. Foto: EPA

Inter Ikea, družba, ki ima v lasti Ikeo, namreč načrtuje hotele "nizkocenovnega dizajna", kot jih je označila. Hoteli sicer ne bodo uporabljali Ikeinega imena in jih tudi ne bo upravljalo švedsko podjetje, temveč uveljavljen hotelski upravitelj, poroča Financial Times.

Inter Ikea si želi hotele zgraditi na trgih, kjer je že dejavna na nepremičninskem področju (Velika Britanija, Nizozemska, Poljska), pa tudi na novih trgih, kakršen je nemški. "V nekaj tednih bomo najavili prvo lokacijo našega nizkocenovnega hotela v Nemčiji, s hotelskimi upravitelji pa se že dogovarjamo o hitri implementaciji našega koncepta," je za Frankfurter Allgemeine Zeitung povedal Harald Müller iz Inter Ikee.

Po vzoru Motela One
T. i. hoteli nizkocenovnega dizajna, ki ponujajo butični dizajn po ugodnejših cenah, so med najhitreje rastočimi sektorji hotelske industrije, pri čemer velja med najbolj znanimi izpostaviti münchenski Motel One, ki ima po Nemčiji že več kot 39 hotelov, zdaj pa naj bi se širil še zunaj nemških meja.

Ikea pa ob tem razmišlja še o enem potencialno dobičkonosnem velikopoteznem projektu: gradnjo študentskih domov po stari celini.