Na Hrvaškem naj bi do konca meseca dodatno sprostili pogoje za vstop turistov iz držav Srednje Evrope. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Na Hrvaškem naj bi do konca meseca dodatno sprostili pogoje za vstop turistov iz držav Srednje Evrope. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Pričakujejo, da bodo do konca meseca z uvedbo spletne aplikacije dodatno olajšali vstop državljanom Slovenije. Spletna aplikacija bo omogočala tudi vzpostavitev hitrega pasu za vstop turistov na meji, je napovedalo hrvaško ministrstvo za turizem.

Do konca maja bodo potovanja čez hrvaško mejo omogočili tudi turistom iz Avstrije, Češke, Madžarske in Slovaške, junija pa tudi iz Nemčije in Poljske, so dodali v sporočilu za javnost.

Junija odprtje večine hotelov
Hrvaška turistična zveza (HUT) je danes sporočila, da so prejšnji konec tedna na Hrvaškem ob rahljanju epidemioloških ukrepov odprli 133 hotelov in 65 kampov. Do konca maja bodo odprli kampe v hrvaški Istri, Kvarnerju in Dalmaciji, medtem ko junija pričakujejo odprtje večine hotelov in vseh ostalih turističnih storitev, so objavili na spletni strani hrvaškega ministrstva za turizem.

Objavili so tudi sporočila Hrvaške turistične zveze, v katerih so izpostavili, da je poleg dogovorov o preprostejšem in hitrejšem vstopu turistov čez hrvaško mejo treba sprožiti tudi koordinirane in natančno usmerjene oglaševalske kampanje na trgih, s katerih pričakujejo turiste.