Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vietnam se je po treh mesecih karantene zaradi pandemije koronavirusa zdaj počasi začel odpirati turizmu. Novo odprti hotel cilja na goste, ki imajo malce več pod palcem.

Hotel v lasti vietnamske skupine Hoa Binh Group je član ameriške družbe Wyndham Hotels & Resorts in, milo rečeno, precej bode v oči, tudi zaradi okolice, ki ji še vedno dominirajo dotrajane stavbe obledelih pročelij iz sovjetskih časov.

"Trenutno ni podobnega hotela na svetu," pravi Nguyen Huu Duong, večinski lastnik in predsednik skupine Hoa Binh, sicer pa veteran vietnamske vojne in nekdanji taksist, ki je obogatel v gradbeništvu in nepremičninskih poslih.

Dolce Hanoi se med drugim ponaša s t. i. infinity bazenom s 24-karatnimi zlatimi ploščicami na strehi hotela, medtem ko so sobe opremljene s skoraj popolnoma zlatimi kopalnicami.

Kaj je luksuz?

Hotel sicer ni dražji od podobnih luksuznih namestitev v mestu ‒ za sobo boste odšteli od 250 dolarjev na noč dalje.

"Ta hotel je spremenil moje videnje luksuza. Ostali luksuzni hoteli običajno za tlakovanje uporabljajo marmor, tu pa je vse v zlatem, celo umivalniki," je za Reuters povedal 62-letni gost Luong Van Thuan, sicer tudi sam lastnik hotela.

Zgodba o uspehu

Vietnam je bil ena uspešnejših držav pri zajezitvi širjenja koronavirusa, saj so potrdili le 350 okužb, umrl ni nihče.

Duong pravi, da bi bil hotel brez pandemije skoraj zagotovo polno zaseden s tujimi gosti.

Za kritje hotela so porabili okoli tono zlata, Duong pa že načrtuje nove zlate projekte v Hošiminhu in letovišče v osrednjem Vietnamu.