Katarini Kresal torej avtomobila ni kupil njen partner, kot je trdila marca, ampak si ga je kupila sama. Foto: BoBo
Katarini Kresal torej avtomobila ni kupil njen partner, kot je trdila marca, ampak si ga je kupila sama. Foto: BoBo

Kresalova je kupila porsche cayenne in audi A8, Senica pa astona martina, mercedes S 500 in audi A8. Novinarji oddaje Pogledi Slovenije so tedaj na ministrico za notranje zadeve naslovili dopis, v katerem so Kresalovi postavili tri vprašanja:

1. Zakaj Katarina Kresal nakupa avtomobilov ni izvedla prek pooblaščenih avtomobilskih zastopnikov?
2. Ali je za nakup avtomobilov najela posojilo, če, pri kateri banki, ali je avtomobile plačala z gotovino?
3. Ali je pripravljena za leti 2004 in 2008 javnosti predstaviti svojo davčno napoved? Gre za tisti dve leti, ko sta bili vozili na njeno ime kupljeni.

"Predsednica je v intervjuju hotela poudariti, da je bil avto kupljen z zasebnim in ne javnim denarjem in to še preden je stopila v politiko, tako da je povsem nerazumljivo, zakaj se je v medijih o tem toliko pisalo. Avto ji je kupil njen partner, kar je že večkrat javno povedala," se glasi odgovor, ki so nam ga na naša vprašanja poslali iz LDS-a.

Dobili so odgovor s pojasnilom, "da je Katarini Kresal sicer obe vozili kupil in podaril njen življenjski partner Miro Senica". S tem se je ministrica izognila odgovorom na vprašanja in prevalila odgovornost na svojega partnerja, zasebnika, odvetnika Mira Senico.

Toda danes povsem drugače. V današnji Mladini predsednico LDS-a Katarino Kresal v intervjuju sprašujejo tudi po njenem premoženju in med drugim postavijo vprašanje: "Pa se niste nekoč vozili s porschejem cayennom?"

Kresalova za Mladino: Avto sem kupila sama
V odgovoru Kresalova med drugim pojasni: "Vsi so mi takoj svetovali, naj prodam tisti avto, meni pa se je zdelo to tako nesmiselno, saj sem si ga vendar kupila sama, za svoj denar, in to še preden sem se politično angažirala. Očitno je bila to napaka, saj je ta avto potem nekaj časa v medijih nastopal skoraj več kot jaz. Danes ga nimam več."

Katarini Kresal torej avtomobila ni kupil njen partner, kot je trdila marca, ampak si ga je kupila sama. Ob novem dejstvu smo na nekdanjo ministrico naslovili ponovno enaka vprašanja, kot jih ji je že marca zastavil novinarski kolega Bojan Traven, seveda pa pričakujemo tudi pojasnilo, kako je mogoče, da je tedaj trdila eno, danes pa povsem drugo.