Katarina Kresal Slovenijo čez 20 let vidi kot
Katarina Kresal Slovenijo čez 20 let vidi kot "odprto, svobodomiselno, optimistično". Foto: MMC RTV SLO/ K. K.
Katarina Kresal
Podpiramo dokapitalizacijo NLB-ja, vendar ne iz proračuna. Treba je najti strateškega partnerja, ki bi znal razviti potenciale in nove trge. Na splošno smo proti državnemu lastništvu, saj se je to v vseh teh letih izkazalo za neučinkovito, je o trenutno perečem vprašanju dejala Kresalova. Foto: MMC RTV SLO/ K. K.

Na vprašanje, kako naj jim volivci verjamejo, če pa niso izvedli vseh ukrepov, ki so jih predlagali, je Kresalova pojasnila, da so v tem mandatu vodili notranje zadeve in pravosodje in na teh področjih v celoti izpolnili obljube, ki so jih dali. Če bodo v naslednji vladi vodili gospodarstvo, pa je predsednica LDS-a zatrdila, da bodo izpolnili obljube, ki jih bodo dali na tem področju.

Vsebino celotnega klepeta si lahko preberete tukaj.

Kljub nekaterim namigovanjem, da stranki ne bo uspelo priti v državni zbor, je Kresalova prepričana, da jim bo uspelo. Kdo je trenutno najprimernejši kandidat za mandatarja, bodo po njenem mnenju odločile volitve. Če pa bi na volitvah lahko podprla stranko, ki ni LDS ne bi izbrala druge, saj zanjo "ni druge stranke kot LDS".

MMC bo v okviru predvolilne kampanje na RTV Slovenija pripravil klepete s predstavniki strank, ki kandidirajo v vseh volilnih enotah. Podatki o teh strankah so še neuradni. Stranke so razvrščene v skladu z javnim žrebom na TV Slovenija. Klepeti so dolgi 45 minut. Vabljeni k ogledu sporeda klepetov tukaj.

Kresalova: Finančni sistem lahko postane nevzdržen
Prvi ukrep, ki bi ga LDS sprejel v zvezi z zdravstveno reformo, je redefinicija košarice pravic iz obveznega zavarovanja in vzpostavitev konkurence pri obveznem zdravstvenem zavarovanju. Na drugi strani pa je glede prav tako problematične pokojninske reforme predsednica LDS-a dejala, da se "družba spreminja, starostna doba ljudi se dviguje in temu mora slediti tudi sistem, sicer bo v nekem trenutku postal finančno nevzdržen. To pa bo v škodo vseh," je prepričana.