Po osmih letih NSi od ustanovitve ostaja zunaj parlamenta. Foto: MMC RTV SLO
Po osmih letih NSi od ustanovitve ostaja zunaj parlamenta. Foto: MMC RTV SLO
Komentar poražencev volitev
Bajuk ponudil svoj odstop

Predsednik NSi-ja Andrej Bajuk se je zahvalil NSi-jevima ministroma za "izredno delo v tej vladi", poslanski skupini, volivkami in volivcem ter družini. Hvaležen je za osemletno prisotnost v političnem prostoru. To je volja volivcev, je dejal, o njegovi usodi kot predsednika NSi-ja pa bodo odločali organi strank. Odločitev bo pravočasna, je še dodal.

TV SLO je sicer poročala, da je bilo razočaranje v štabu stranke veliko. Alojz Sok: "Smo razočarani in zaskrbljeni, saj kaže, da so volilvci kljub 8-letnemu delu izločili NSi." Medijsko poročanje o NSi-ju v senci SDS-a se je očitno prijelo, meni. O morebitni zamenjavi vodstva bodo odločali organi stranke. Dodaja, da bo NSi tudi kot neparlamentarna stranka delala v dobro Slovenije.

"Na rezultat bo stranka bo morala najti odgovor. Nanj nismo računali. Prvič bom pripadal neparlamentarni stranki. Rezultat ni le izraz pristopa NSi-ja, temveč pomladne opcije," pa je med drugim za TV SLO dejal Lojze Peterle.

Peče spoštuje voljo volivcev
Predsednik stranke Lipa Sašo Peče pa pravi, da so se ljudje odločili, njihovo voljo pa spoštuje. Njegovo osebno razočaranje pri tem ni pomembno. Razlogov za slab rezulat ne pozna. Usoda stranke in njegova nadaljnja politična pot sta odvisni od ljudi, kar je tudi prav. Za izstop iz SNS-a mu kljub vsemu ni žal, saj je šlo za načelno potezo.

Komentar poražencev volitev
Bajuk ponudil svoj odstop