Želijo si Slovenijo, kjer se bodo ljudje med seboj podpirali in se bo lahko vsak zanesel na močno skupnost, ki ga bo ščitila in varovala pred življenjskimi krizami ter nevarnostmi. Foto: MMC RTV SLO
Želijo si Slovenijo, kjer se bodo ljudje med seboj podpirali in se bo lahko vsak zanesel na močno skupnost, ki ga bo ščitila in varovala pred življenjskimi krizami ter nevarnostmi. Foto: MMC RTV SLO
Od kmetijskih zemljišč in gozdov naj ostanejo v državni lasti le obale morja, jezer in rek ter gorska in gozdna področja, ki so bodisi zakonsko zaščitena ali so naravni rezervati. Foto: MMC RTV SLO
Podpirajo uvedbo verouka v šolske programe kot izbirnega predmeta, ki se lahko izvaja v šolskih prostorih in ga vodijo ustrezno usposobljeni učitelji oziroma predavatelji. Želijo vrniti dostojanstvo učiteljskemu poklicu in zagotovili večjo pluralnost in odprtost organiziranosti šolskega sistema. Foto: MMC RTV SLO
Želijo vpeljati model kombiniranih plač, pri katerem bo brezposelni, ki bi prevzel manj kvalificirano in slabše plačano delo, prejemal poleg plače tudi denarno nadomestilo, ki bi mu pokrilo razliko do plače za njegovo stopnjo usposobljenosti. Foto: MMC RTV SLO

V stranki trdijo, da gre Slovencem gre lahko bolje. Naš cilj zato ni pravična delitev izgub, temveč polna zaposlenost, gospodarska rast in socialna varnost.

Celoten program je
na voljo tukaj

Država mora spodbujati sklepanje zakonskih zvez in razvijati razmere, ki bodo državljanom omogočale, da se bodo brez strahu odločali za rojevanje otrok in da bodo prav tako brez strahu spoštovali in cenili navzočnost ostarelih in bolnih v svoji sredi.

Zavzemajo se za zmanjševanje obremenitve gospodarstva z zmanjševanjem državne porabe in varčevanjem državnih institucij ter z boljšim in bolj učinkovitim delovanjem javnih institucij na vseh ravneh. Ustanovitev pokrajin od spodaj navzgor.

Za povečanje pomoči nerazvitim delom sveta na najmanj 0,33% BDP razvitih držav,

Za privatizacijo sklada kmetijskih zemljišč
Za privatizacijo državnega sklada kmetijskih zemljišč in gozdov, za odplačno in pravično zemljiško reformo, s katero se bodo okrepile družinske kmetije. Od kmetijskih zemljišč in gozdov naj ostanejo v državni lasti le obale morja, jezer in rek ter gorska in gozdna področja, ki so bodisi zakonsko zaščitena ali so naravni rezervati. Računajo na smotrno uporabo vseh virov, pri čemer poudarjajo tudi uporabo jedrske energije

Od 2012 3% BDP-ja v R&R
So za svobodno podjetništvo, za koncept socialno-tržnega gospodarstva, za liberalizacijo in deregulacijo, za pospešeno privatizacijo in za čim bolj omejene posege države v posamične gospodarske probleme. Slovenija naj od leta 2012 dalje vlaga letno 3% BDP-ja v raziskave in razvoj.

So tudi za krajše izobraževalno obdobje in hiter vstop v poklic. Novim generacijam zagotoviti odlično izobrazbo in vzgojo, da bodo v prihodnosti sposobne zagotavljati gospodarsko dinamiko in visoko raven socialne varnosti.

Za verouk v šolah
Podpirajo uvedbo verouka v šolske programe kot izbirnega predmeta, ki se lahko izvaja v šolskih prostorih in ga vodijo ustrezno usposobljeni učitelji oziroma predavatelji. Želijo vrniti dostojanstvo učiteljskemu poklicu in zagotovili večjo pluralnost in odprtost organiziranosti šolskega sistema.
Cerkev in druge verske skupnosti lahko ustanavljajo in izvajajo vzgojo in izobraževanje na vseh stopnjah, od vrtcev pa do podiplomskega izobraževanja pod enakimi pogoji kot veljajo za druge subjekte.

Za oblikovanje državnega sklada najemnih stanovanj za mlade družine z zadružno izgradnjo družinskih hiš na zemljiščih v državni lastnini, ki jih zdaj upravlja sklad kmetijskih zemljišč in gozdov.

Pri določanju višine kazni za prometne prekrške upoštevati tudi višino dohodkov kršitelja,
So tudi proti vsem zakonskim rešitvam, ki bi objektivno podpirale igre na srečo zato, da bi iz njih dobili večje prihodke iz davkov, vključno s sredstvi za financiranje invalidskih in humanitarnih dejavnosti.

Čim več bolnikov naj se zdravi doma
Želijo vpeljati model kombiniranih plač, pri katerem bo brezposelni, ki bi prevzel manj kvalificirano in slabše plačano delo, prejemal poleg plače tudi denarno nadomestilo, ki bi mu pokrilo razliko do plače za njegovo stopnjo usposobljenosti. So tudi proti selitvi podjetij brez razloga.

Podpirajo usmeritev, po kateri bi se čim več bolnikov zdravilo doma. Ne bomo dopustili raziskav ali poskusov, ki bi imeli kot posledico uničenje ali trpljenje človeškega bitja, ali bi prizadeli njegovo dostojanstvo.