Po besedah Gregorja Golobiča mora politika postati moderator javne razprave. Foto: MMC RTV SLO
Po besedah Gregorja Golobiča mora politika postati moderator javne razprave. Foto: MMC RTV SLO
Sklepna prireditev Zaresa

Cilji Zaresa so po Golobičevih besedah zagotoviti delovanje pravne države in ločitev strank od države. "Nekatere stranke so iz samih sebe naredile novo cerkev - ortodoksno, pravoverno, pravokotno - in vsi drugi, ki ji ne sledijo, so izobčeni," je dejal Golobič.

Golobič vladi očita "najbolj nizkotno blatenje, ki ga z davkoplačevalskim denarjem financira v svojih ničvrednih brezplačnikih". Zdajšnja vlada gradi na izključevanju, meni Golobič, "in na tem ni mogoče graditi ne konsenza, ki ga Slovenija potrebuje, ne sodelovanja med strankami". Prvak Zaresa je tudi omenil držo njihovih članov, ki so pripravljeni "delati za politiko, ne živeti od politike".

V Zaresu tako želijo, da politika postane moderator javne razprave in ne vladar ter "obvladovalec vsega". Zato želijo, je dejal Golobič, več vlaganja v razvoj, šolstvo, in da policentrični razvoj resnično zaživi.

Pred svojim nastopom je Golobič dejal, da bodo poleg SD-ja in LDS-a druge stranke "po lastnem premisleku povabljene v primeru, da nam bo volilni izid naklonjen". O možnosti koalicije z DeSUS-om pa je Golobič menil, da "je tam veliko modrih, izkušenih ljudi, ki bodo znali oceniti, katera perspektiva obeta upokojencem še kaj drugega poleg predvolilnih draginjskih dodatkov".

Sklepna prireditev Zaresa