Prešernov trg je bil tokrat v belih in modrih barvah. Foto: MMC RTV SLO
Prešernov trg je bil tokrat v belih in modrih barvah. Foto: MMC RTV SLO

Na odru sta se ji pridružila predsednika SD-ja in Zaresa, Borut Pahor in Gregor Golobič. Podporo pa sta jim izrekla tudi ljubljanski župan Zoran Janković in nekdanji predsednik republike Milan Kučan.

"Stopili smo skupaj s kolegi iz opozicije" in "sestavili smo zmagovito koalicijo", je dejala Kresalova. Del te ekipe, je poudarila, "ste vsi tisti, ki nočete živeti v takšni Sloveniji, kot je danes, ki hočete normalno Slovenijo".

"Nismo se povezali zato, da bi bili proti, ampak da bi bili za," je dejal Pahor in dodal, da verjame v njihovo sodelovanje in da bodo storili vse, da ne bodo razočarali ljudi. Golobič pa je opozoril, da očitno večina ljudi v Sloveniji ve, da "smo na pomembnem razpotju". Udeležba na predčasnih volitvah namreč nikoli ni bila tako visoka, kot je tokrat.

Zbrane je pozdravil tudi Milan Kučan in izrazil podporo LDS-u. "Želim, da bi jo v nedeljo na volitvah podprlo čim več državljank in državljanov, da bi ji na ta način dali priložnost, da prevzame svoj del odgovornosti, da Slovenijo usmeri na pravo pot, k pravim ciljem in pravim vrednotam," je dejal.

Srečo levici je zaželel tudi Zoran Janković. "Vesel sem, da je tega meseca konec, da bomo jutri spet normalno zadihali, ter da gremo v nedeljo vsi na volitve po zmago levice," je dejal. Komentiral je tudi aktualne izjave Zbora za republiko: "Danes je menda gospod Jambrek izjavil, da sva s prvim predsednikom predstavnika preživete ideologije. Če je to tista, ki govori o vrednotah, potem sem vesel, da sem ideolog te ideologije."