Bajuk je dejal, da smo Slovenci uspešni takrat, ko smo odvisni od lastnih rok in lastne ustvarjalnosti. Foto: EPA
Bajuk je dejal, da smo Slovenci uspešni takrat, ko smo odvisni od lastnih rok in lastne ustvarjalnosti. Foto: EPA

NSi je talka le svojega programa, svojega prepričanja in dane besede.

Andrej Bajuk

Kot je povedal minister za pravosodje Lovro Šturm, ki bo tudi vodil volilno kampanjo stranke, je politika brez vrednot prazna. NSi pa je usmerjen v prihodnost in zato predstavlja zagotovilo za varno in stabilno prihodnost Slovenije. Temelji na družinskih vrednotah in domoljubju, stavi pa tudi na spodbujanje solidarnosti in odgovornosti v družbi ter na povezovanje pozitivnih energij za še hitrejši gospodarski razvoj. Dodal je, da je vse, kar je dobro za Slovenijo, dobro tudi za NSi.

Na posvetu so se s tistimi, ki naj bi kandidirali na parlamentarnih volitvah, dogovarjali o programskih iztočnicah in o praktičnih vidikih delovnega programa, ki ga je NSi sprejel za odbobje od leta 2008 do 2014.

NSi za Slovenijo kot deželo vrednot
Predsednik stranke Andrej Bajuk je dejal, da se NSi zavzema za to, da bi bila Slovenija dežela vrednot, stranka pa si bo prizadevala tudi za stabilnost tako v gospodarskem smislu kot tudi v smislu medgeneracijskega dialoga. Pri tem je Bajuk izpostavil staranje prebivalstva, ki bo po njegovem mnenju predstavljalo izziv za družbo.

Bajuk je dejal, da smo Slovenci uspešni takrat, ko smo odvisni od lastnih rok in lastne ustvarjalnosti. To se po njegovem mnenju kaže tudi v močnem slovenskem gospodarstvu. Pri tem je poudaril, da 70 odstotkov ustvarjenega izvozimo. Bajuk je omenil tudi zdravstveni sistem, ki ga stranka namerava izboljšati.

NSi družino postavlja na prvo mesto
Ministrica za visoko šolstvo Mojca Kucler Dolinar je poudarila pomen družine in dodala, da je NSi družino vedno postavil na prvo mesto in si prizadeval za ustvarjanje vzdušja, ki bo spodbudno vplivalo na družino kot način bivanja v družbi.

Spomnila je tudi na vprašanje identitete in pomen ohranjanja slovenskega jezika in slovenske kulture, pri čemer je poudarila pomen vzgoje. Eni izmed ključnih nalog programa NSi-ja sta ohranjanje slovenske identitete in krepitev jezikovne zavesti, je še dodala.

NSi je talka le svojega programa, svojega prepričanja in dane besede.

Andrej Bajuk