Predsednik SD-ja pravi, da je njegova stranka močna, trdno povezana in ambiciozna. Foto: MMC RTV SLO
Predsednik SD-ja pravi, da je njegova stranka močna, trdno povezana in ambiciozna. Foto: MMC RTV SLO

Po njegovih besedah SD predstavlja alternativo zdajšnji vladi oziroma največji vladni stranki, na volitvah pa bo padla odločitev, komu bo podeljen mandat za sestavo nove vlade. Skupaj s kandidati, ki so jih potrdili delegati konvencije, je pripravljen prevzeti odgovornost za to zahtevno nalogo, pri čemer poudarja, da so dolžni izpolniti pričakovanja tistega dela javnosti, ki pričakuje spremembe.

Pahor tudi napoveduje, da bodo okoliščine prihodnjega mandata zahtevne, kljub temu pa imajo veliko priložnosti, da se pokažejo kot politična sila, ki zmore tudi v takšnih okoliščinah postopoma pripeljati našo državo v krog najbolj razvitih in solidarnih. "Toda najprej je treba zmagati," dodaja vodja stranke in pojasnjuje, da bo za to potrebna splošna mobilizacija vseh razpoložljivih sredstev.

Eno najpomembnejših bo zaupanje ljudi v kandidate in prepričan je, da ti v svojem okolju zaupanje uživajo. "Njihov ugled in njihova avtoriteta sta zagotovilo, da nam bo uspelo. Smo močna, trdno povezana in ambiciozna stranka, naša sloga, vizija in sanje so na zgodovinskem preizkusu. Sreča je strani pogumnih ljudi," je svoj nagovor delegatom sklenil Pahor.

M. R.