Jarc se med drugim zavzema tudi za povečanje rodnosti. Foto: MMC RTV SLO
Jarc se med drugim zavzema tudi za povečanje rodnosti. Foto: MMC RTV SLO

Rodil se je pred 58 leti in se ves čas šolal v Ljubljani. V mladih letih je dejavno igral košarko pri košarkarskem klubu Slovan.

Leta 1973 je diplomiral na ekonomski fakulteti, pozneje pa se je zaposlil v Slovenijalesu, kjer je, kot pravi, pridobil bogate poslovne izkušnje. Leta 1989 je ustanovil zasebno podjetje, v politiko pa se je podal štiri leta pozneje, ko je postal podpredsednik IS Ljubljana Center ter načelnik oddelka za gospodarstvo. Leta 1995 je bil izvoljen v mestni svet MOL-a na listi SKD-ja, isto pa mu je uspelo tudi leta 1998. Leta 2002 je bil v mestni svet izvoljen na Listi za čisto pitno vodo. Z ženo, s katero je poročen skoraj 30 let, imata štiri otroke.

Kot mestni svetnik se Jarc zavzema za čisto pitno vodo in zaščito virov pitne vode, za Slovenijo kot deželo pretežno slovenskega naroda, za demografsko politiko, ki bo pripomogla k rasti rodnosti, za povečanje minimalne delavske plače tako, da bo proporcionalno v enakem sorazmerju med minimalno plačo in najvišjo plačo v EU-ju, sistem obveznega javnega šolskega izobraževanja, ki bo primerljiv tistemu v EU-ju, vključno s pravico staršev, da o vzgoji svojih otrok odločajo v skladu s svojim prepričanjem, za takšno davčno reformo, da bodo vsi sloji prebivalstva obremenjeni sorazmerno progresivno glede na velikost svojega premoženja in višino dohodkov, za dvig narodne zavesti in ponosa med Slovenci.