Vam je bolj všeč novi ali stari zmagovalec državnozborskih volitev? Foto: EPA
Vam je bolj všeč novi ali stari zmagovalec državnozborskih volitev? Foto: EPA
Takšni so bili izidi ankete 23. septembra ob 18.40. (Ob kliku se slika poveča) Foto: MMC RTV SLO

Od nedeljskega večera vas v anketi na podportalu volitve v DZ sprašujemo, ali ste zadovoljni z izidom volitev. Glasovalo vas je že 5.578, rezultati pa so zelo podobni neuradnim rezultatom parlamentarnih volitev, kjer SD in SDS loči nekaj več kot odstotek. Tudi med zadovoljnimi in nezadovoljnimi je namreč le odstotek razlike, saj je odgovor "da" dobil 48 odstotkov, odgovor "ne" pa 47 odstotkov glasov. Zanimiv je tudi podatek, da se ti odstotki, kljub vsak dan večjemu številu glasov, skoraj ne spreminjajo.

Spremljanje volitev in njihov izid podirata rekorde tudi na MMC-jevem portalu. Nedeljska novica "Trojčku 43 mandatov in koalicijski partner?" je namreč v teh dneh postala tretja najbolj brana novica našega portala v zadnjem letu, hkrati pa je podrla tudi rekord v številu komentarjev. Pod njo se je namreč razpisalo veliko komentatorjev, ki so objavili kar 1.264 zapisov, kar je preseglo tudi izbruhe veselja ob olimpijskem zlatu Primoža Kozmusa, ki jih je bilo 1.098.

V predvolilnem obdobju smo vam na MMC-ju ponudili možnost klepetanja s predsedniki strank, ki so se potegovale za glasove volivcev. Vsakič smo dobili zelo veliko vprašanj, največ registriranih uporabnikov in poslanih vprašanj pa je bilo ob obisku predsednika SDS-a Janeza Janše.

Gostje MMC-jeve klepetalnice :

- Sašo Peče (Lipa)
- Karl Erjavec (DeSUS)
- Jože Duhovnik
(Krščansko demokratska stranka)
- Miha Majc
(Stranka slovenskega naroda)
- Vlado Čuš (Zeleni Slovenije)
- Janez Janša (SDS)
- Zmago Jelinčič (SNS)
- Robert Rogič (Zeleni progres)
in Franc Černagoj (Zelena stranka)
- Katarina Kresal (LDS)
- Bojan Šrot (SLS)
in Darko Krajnc (SMS)
- Gregor Golobič (Zares)
- Mihael Jarc
(Lista za čisto pitno vodo)
- Stojan Auer
(Lista za pravičnost in razvoj)

Borut Pahor (SD) in Andrej Bauk (NSi) se spletnega klepeta nista udeležila)