Za prihodnost smo pripravljeni prevzeti odgovornost, je med drugim dejal Borut Pahor. Foto: MMC RTV SLO
Za prihodnost smo pripravljeni prevzeti odgovornost, je med drugim dejal Borut Pahor. Foto: MMC RTV SLO
Srečanje socialnih demokratov

Avgusta pa namerava stranka predstaviti tudi že vladno ekipo. "Kot politična stranka nismo odvisni od nobenih lobijev, temveč od preprostih ljudi, ki z nami stojijo zato, da zmagamo na volitvah," je povedal.

Na srečanju mestnega odbora Socialnih demokratov v Ljubljani se je v rekreacijskem centru v Mostecu zbralo okoli 1.500 strankinih članov in simpatizerjev. Pridružili so se jim tudi nekateri državnozborski poslanci in predstavniki strankinega vodstva.

V Mostec kljub dežju
Vse, ki so se v deževnem vremenu zbrali na prireditvenem prostoru, je Pahor pozdravil z besedami, da je to le še en dokaz več, "da nas na poti do vrha nič ne more ustaviti". Dejal je še, da je stranka v desetih letih z roba političnega prostora z moralno upornostjo, trmo in jasno vizijo prišla med protagoniste sprememb v prihodnosti.

Sedanja vlada: Uspehi in napake
Tisto, kar je pomembno za Slovenijo kot majhno državo, ki ni najmočnejša, ni ne vojaška ne gospodarska velesila, je, da se lahko zanese samo na talent, ustvarjalnost, delavnost vsakega od nas, je še poudaril Pahor. Dodal je, da verjame, da zanje ne bodo glasovali le tisti, ki menijo, da je bilo vse, kar je bilo storjeno v zadnjih štirih letih, slabo. Bili so uspehi, ki jih je treba graditi naprej, bile pa so tudi napake, meni Pahor.

Bistvena vloga pri usodi Slovenije
Zbrane je že pred tem pozdravila predsednica mestnega SD-ja Metka Tekavčič, ki je udeležence shoda nagovorila kot "spoštovane tovarišice in tovariši". Kot je dejala, je stranka z dosledno držo, vztrajnostjo, delom v parlamentu in vladah bistveno prispevala k temu, da je šla Slovenija po letu 1990 svojo pot.

Srečanje socialnih demokratov